Zöld-fehérbe öltözik Dean Bombač

Szöveg és fotó: Győri ETO-UNI FKC
2024.04.12. 09:53

A Győri ETO-UNI FKC életében fontos mérföldkő lesz a 2024-2025-ös szezon, hiszen a győri férfi kézilabda újra a legmagasabb osztályban szerepelhet. A klub vezetése már javában dolgozik a következő idény csapatán. Örömmel jelentjük be, hogy 2024-nyarától csatlakozik a Győri ETO-UNI FKC együtteséhez a szlovén válogatott irányító, Dean Bombač.

Ahogy a szezon mérkőzései követik egymást, olyan iramban zajlanak a győri klubvezetés tárgyalásai is a jövő ETO-jával kapcsolatban.

“Nagy örömmel jelentem be, hogy sikerült megegyeznünk Dean Bombač-val, aki nyártól teszi át székhelyét Szegedről Győrbe. A férfi kézilabda körökben jártas embereknek nem kell bemutatni a világklasszis irányítót, hiszen az elmúlt években meghatározó játékosa volt mind a magyar, mind pedig a nemzetközi porondnak. Nagy reményeket fűzünk hozzá, hiszen személyében egy több poszton is világklasszis teljesítményre képes, tekintélyt parancsoló játékost igazoltunk. Számítunk Dean-ra a pályán és a pályán kívül is a klub céljainak megvalósításában. Győr egy szisztematikusan építkező klub és víziónkba Dean személye és szerepe egy fontos építőkő, melyre szélesebb körben építkezünk majd. Dean és Mátés István irányítják a jövő évi csapatot, akik együttesen megtestesítik a tapasztalatot, a magas szintű tudás és a kitartást. Köszöntjük Deant, itt Győrben. Legyen neki Győr a második otthona és kívánom Dean, hogy légy boldog itt Nálunk. Várunk nyártól, de addig is sok sikert kívánok neki jelenlegi klubjában.” – mondta Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC ügyvezetője.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy nyártól csatlakozhatok egy újjá épülő, nagy múltú Klubhoz. Személyesen már nagyon várom, hogy megismerhessem új csapattársaimat, az egész stábot a szurkolókat és magát Győrt. Egy ambiciózus klubhoz csatlakozom, ahol nem csak a csapat, hanem Győr városa is éhes arra a sikerre, hogy az ETO a legmagasabb osztályban újra csillagként tündököljön a férfi kézilabdában. Az előzetesen folytatott tárgyalások alapján teljesen biztos vagyok abban, hogy a klub magas célokkal és elvárosokkal áll a jövőre nézve. Szeretem a kihívásokat és örömmel veszek részt a célok megvalósításában. Boldog vagyok, hogy karrieremet továbbra is Magyarországon folytathatom, egy olyan városban, ahol a kézilabda sportágnak nagy hagyománya és nagy tisztelete van mind női, mind pedig férfi vonalon is. A győri férfi kézilabdának múltja van, de én személy szerint azon fogok dolgozni, hogy stabil jövője is legyen. Ezen fogunk dolgozni közösen együtt a következő szezonban. Találkozzunk a Magvassy Mihály Sportcsarnokban a mérkőzések alkalmával a következő szezonban.” – nyilatkozta Dean Bombač

Dean Bombač szlovén válogatott, és a napokban ünnepelte 35. születésnapját. Jelenleg az OTP Bank-Pick Szeged játékosa. Deki, – ahogy mindenki hívja- szülővárosában, Koperben kezdett kézilabdázni és 2007-ben mutatkozott be a felnőttek között. 2013-ban a HC Dinamo Minksz együtteséhez szerződött, de a csapat pénzügyi nehézségei miatt szezon közben a Pays d’Aix U játékosa lett. A 2014 – 2015-ös szezonban igazolt először Magyarországra, a Pick Szeged csapatához. A 2015 – 2016-os idényben a Bajnokok Ligája legjobb irányítójának választották. 2016-ban a lengyel élvonalbeli Vive Kielce együttesébe igazolt, de két év múlva visszatért Szegedre. Bombač szlovén, lengyel és magyar bajnok, valamint ugyanezen országok kupagyőztesének is mondhatja magát. A 189 cm-es irányító 2007-ben viselte először a szlovén válogatott mezt és tagja volt a 2020-as férfi kézilabda Európa-bajnokságon negyedik helyezést elért szlovén válogatottnak, ahol a középdöntő álomcsapatába is beválasztották. A 2024 éves Párizsi olimpiára kvalifikációt szerzett szlovén csapat tagja.

  • A lengyel bajnokság legjobb irányítója (2018)
  • A Magyar Kupa legjobb játékosa (2019)
  • Az EB középdöntő álomcsapatának tagja (2020)

Köszöntük Győrben Dean!

Forrás: a Győri ETO-UNI FKC közleménye

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Győri ETO-UNI FKC | #híradó | #kézilabda | #sport |