Willi Orbán édesapja: ,,Legyőzhetjük a szerbeket”

Willi Orbán és édesapja / Fotó: Facebook
Pécskai István
2022.03.24. 15:57

Először lép pályára 2022-ben a magyar labdarúgó-válogatott. A mieink ellenfele Szerbia nemzeti csapata lesz, a felkészülési találkozót ma 19:30-kor rendezik a Puskás Arénában. Marco Rossi szövetségi kapitány együttese szeretné győzelemmel megvívni idei első találkozóját, amire jó esély mutatkozik Willi Orbán édesapja szerint. Orbán Vilmos a Győr+ Médiának beszélt a meccs lehetséges forgatókönyvéről.

,,A magyar válogatott szeretne örömet szerezni a szurkolóinak, akik minden alkalommal fantasztikus támogatásban részesítik a nemzeti csapatot. A világbajnoki résztvevő szerb csapat legyőzése hatalmas fegyvertény lenne, s ezért a fiúk mindent el fognak majd követni. A reális, papírforma eredmény a döntetlen lenne, de úgy vélem, hazai pályán legyőzhetjük a szerbeket – magyarázta Orbán Vilmos, aki szerint a lehető legalkalmasabb szakember irányítja a válogatottat. – Marco Rossi nagyon jól végzi a munkáját. Ha megnézzük a válogatottnál eltöltött időszakát, láthatjuk, hogy kihozta a maximumot a csapatból. Bízom benne, hogy továbbra is eredményes lesz vele a gárda.”

Orbán Vilmos a fiáról, a német élvonalbeli RB Leipziget erősítő Williről, elmondta, elképesztően nagy megtiszteltetés számára, hogy a magyar válogatottban szerepelhet.

,,A fiam utál veszíteni. Nyugodt szívvel mondhatom, nem rajta múlt, hogy a válogatottnak nem sikerült kiharcolnia a világbajnoki részvételt. Nagyon eltökélt, az a célja, hogy egyszer vébén szerepelhessen a nemzeti csapattal. Most huszonkilenc esztendős szóval, tudja, hogy erre leginkább a következő selejtezősorozat során lesz lehetősége a válogatottnak” – árulta el a Orbán Vilmos a Győr+ Médiának.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |