WHB Győr Rally: Amit a Győrben élőknek mindenképp tudniuk kell!

Győr+ Fotó: gyorrally.hu
2023.08.31. 19:17

A WHB Győr Rallyt szeptember 8–10. között rendezik Győr különböző városrészeiben, a környező településeken és a Rábaringen. Mivel a verseny egy része lakott területen zajlik, így a győrieket érthetően a tervezett városi korlátozások érintik, amiket most mi is közzéteszünk.

A WHB Győr Rally fénypontjának ígérkezik a Széchenyi István Egyetem campusát, valamint a Dunakapu teret is érintő belvárosi gyorsasági szakasz. A közönség számára a belvárosi szakasz nézői pontjaira való belépés ingyenes lesz. Bővebb információ a www.gyorrally.hu címen érhető el.

A WHB Győr Rally belvárosi gyorsasági szakaszán a résztvevők szeptember 10-én várhatóan 10 órától rajtolnak. Ennek előkészítése és lebonyolítása miatt a belvárosban szeptember 10-én 7 órától 18 óráig forgalomkorlátozások lesznek, amelyek a gyalogos, az autós, valamint a közösségi közlekedést is érintik.

Gyalogos közlekedés

Gyalogosan a Széchenyi István Egyetem campusát az Egyetem térnél kialakított áteresztési ponton keresztül lehet majd megközelíteni és elhagyni. A térképen zöld színnel jelölve.

A pálya nyomvonala a Jedlik Ányos híd, az Egyetem tér, a Vásárhelyi Pál utca, a Deák Ferenc sétány, a Hédervári út, a Rónay Jácint utca, a Kálóczy tér, a Kossuth híd, a Móricz Zsigmond rakpart alsó része (és parkolója), a Móricz Zsigmond rakpart és az Új kapu utca térképen megjelölt szakaszait érinti.

A pálya nyomvonala által érintett útszakaszokon a lakosság gyalogos közlekedése csak 9 óra előtt és előreláthatólag 16:30 után lehetséges. A megkülönböztető jelzéssel érkező járművek a verseny biztonságos leállítása után tudnak belépni az érintett területekre.

A Szövetség utca felől a Dunakapu tér felé a gyalogos közlekedés a verseny teljes időtartama alatt zavartalanul lehetséges a Westy hajó felőli (páros házszámú) oldalon. A Hédervári úti Tesco Expressz gyalogos megközelítése biztosított. A Kálóczy tér gyalogos megközelítése a Jedlik híd irányából gyalogosan lehetséges. A Püspökerdő gyalogos megközelítése az Aranypart II. szabadstrand felől biztosított.

Parkolók kiürítése

A lezárások által érintett területeken (Jedlik híd – Töltésszer u., Híd u. – Radnóti Miklós u. körforgalom, Mosoni-Duna-holtág beeresztő zsilip töltés, Hédervári út – Leibstück Mária u. útkereszteződés, Szövetség u. – Báthory u. útkereszteződés, Rónay Jácint u. – Damjanich u. útkereszteződés, Rónay Jácint u. – Kálóczy tér, Dunakapu tér, Káptalandomb és Várfalsétány, Móricz Zsigmond rkp. – Kiss János u. kereszteződés) szeptember 10-én 6.45-ig és 18 órától van lehetőség gépjármű-közlekedésre.

A rendezők kérik a lakosságot, hogy szeptember 10-én legkésőbb 6.30-ig az érintett területekről a parkoló autókat távolítsák el és figyeljék a kihelyezett tájékoztató táblákat. 7 órától a területen hagyott járműveket elszállítják, az elszállított autók tárolása az egyetemi edzőcsarnok előtti parkolóban (P5) történik.

Az ETO Park Élményközpont parkolójában alakítják ki a verseny szervizpontját, így ott a lakossági parkolás csak korlátozottan lesz lehetséges, de az élményközpont korlátozások nélkül üzemel majd. A rendezők szeptember 6-án 12 óra után a parkolót kiürítik, az ott hagyott járműveket átszállítják a Jégcsarnok parkolójába, ezért mindenkit kérnek, hogy az esetlegesen ott parkoló autóikkal hagyják el a területet. A WHB Győr Rally szervizparkjának kialakítása után a parkolás korlátozottan lesz lehetséges, erről a helyszínen tájékozódhatnak az autósok.  

A Városháza tér környékén forgalmirend-változás várható szeptember 8–10. között. A hétvége folyamán megnövekedett autós forgalom várható, ezért a szervezők kérik a közlekedők türelmét, megértését és fokozott figyelmét.

Üzletek megközelítése

A pálya nyomvonalán lévő üzletek nyitvatartása zavartalanul lehetséges, amennyiben a terület gyalogos forgalom által megközelíthető. A lezárások (Jedlik híd – Töltésszer u., Híd u. – Radnóti Miklós u. körforgalom; Mosoni-Duna-holtág beeresztő zsilip töltés; Hédervári út – Leibstück Mária u. útkereszteződés; Szövetség u. – Báthory u. útkereszteződés; Rónay Jácint u. – Damjanich u. útkereszteződés; Rónay Jácint u. – Kálóczy tér; Dunakapu tér, Káptalandomb és Várfalsétány; Móricz Zsigmond rkp. – Kiss János u. kereszteződés) által érintett üzletek gyalogosan szeptember 10-én 9 óráig és 18 óra után érhetők el.

Nagyobb méretért kattints a képre!

Lezárások

A belvárost és Révfalut érintő lezárásokról a szervezők részletesen beszámoltak a Győr+ Médiának:

Kapcsolódó témák: #Győr Rally | #rally | #whb győr rally |