Vukmir lehet a Gyirmót új edzője?

HAK Fotó: DVTK.EU
2023.05.23. 09:48

A Gyirmót FC Győr NB II-es labdarúgócsapata nem ajánlott új szerződést Csertői Aurélnak, így a klubnak új edzőre van szüksége. Egyes hírek szerint a befutó Dragan Vukmir lehet.

Az Öltözőn túl átigazolásokkal foglalkozó Facebook-csoport posztolt egy fotót a szerb szakemberről és írta ki a következőt: „Dragan Vukmir lesz a Gyirmót FC új vezetőedzője.”

Egyelőre máshol nem olvasható utalás arra, hogy a Vukmir Győrbe tenné át székhelyét, viszont nem kizárható, ugyanis a Siófokkal remek tavaszi szezont futó fiatal edző a balatoni csapatnál csak fél évet vállalt. Erről a csakfoci.hu-nak egy interjúban is beszélt, ebből idézünk:

Az utolsó 10 fordulóban nem kaptatok ki, hétszer nyertetek, megvertétek a feljutó MTK-t is. Jövőre a Siófok már a feljutásért harcolhat?
– Azt azért nem hiszem, de azt sem, hogy én maradnék Siófokon. Fél évet vállaltam, és azt, hogy bent tartom a csapatot, az én szerepem ennyi volt.

Vukmit tehát úgy tűnik, szabad lesz, így nem lenne meglepő, ha a Gyirmót lecsapna rá. Szurkolói vélemények szerint a sárga-kékek ennél sokkal jobb szezont is futhattak volna, hiszen az NB I-et kétszer is megjárt csapat csupán a 6. helyen zárt.

Csertői Aurélnak a klubvezetés megköszönte az eddigi munkáját, de új szerződést nem ajánlottak a szakembernek, aki négy évet töltött Gyirmóton. Illetve segítőjének, Németh Zoltán asszisztens edzőnek sem hosszabbították meg papírjait, így ő is távozik a csapattól.

A Nemzeti Sport információ szerint Csertői egyik lehetséges utódja a Kisvárda korábbi vezetőedzője, Erős Gábor lehet, aki egyébként az ETO FC Győr játékosa is volt egykor. Az Öltözőn túl viszont úgy tudja, Dragan Vukmir ülhet le a gyirmóti kispadra…

Bármelyik szakember is érkezik, vagy esetleg egy harmadik, negyedik, sokadik név lesz a befutó, az biztos, hogy Gyirmóton magas elvárásoknak kell megfelelni, mert a szurkolók szeretnék minimum dobogón, de leginkább újra NB I-ben látni a csapatot…

Csertői Aurélra visszatérve: egyelőre nem tudni hol folytatja, de ahogy az M4 Sport-nak elmondta, vannak kérői. Ezek közül az egyik épp a városi rivális, az ETO FC Győr lehet, bár oda szintén a Nemzeti Sport korábbi információja szerint a Mezőkövesdet az élvonalban tartó Kuttor Attilát is csábítják. Egyébként Csertői és Kuttor is focizott a zöld-fehér csapatban, a közeg tehát nem lenne teljesen ismeretlen, viszont a kihívás hatalmas, hiszen az egyöntetű vélemény, hogy az ETO-hoz roppant méltatlan a tabellán elfoglalt 13. hely és a szurkolók türelme is egyre csak fogy…

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Gyirmót FC | #labdarúgás | #NB I | #NB II |