Labdarúgás

Vitális bombagóljával győzött az ETO

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2021.10.31. 20:07

A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában hazai környezetben lépett pályára a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol a tavaly még élvonalbeli Budafoki MTE volt az ellenfél. Az első félidő nem hozott gólt, azonban a második félidőben, Vitális jól eltalált bombájának köszönhetően megnyerték a mérkőzést a hazaiak.

WKW ETO FC Győr – Budafoki MTE 1-0 (0-0)

Győr, ETO Stadion 650 néző. V.: Nagy N. (Berényi, Punyi).

WKW ETO FC Győr: Fadgyas – Kovács K., Csonka B., Fodor, Bagi, Vincze Á., Toma, Vitális, Berki (Szimcso 69’), Bacsa, Óvári (Vernes 92’). Vezetőedző: Klausz László.

Budafoki MTE: Horváth A. – Szalai D., Jagodics, Fótyik, Kalmár, Micsinai (Nándori 46’), Soltész, László (Zuigéber 62’), Adorján (Papp 62’), Ihrig-Farkas 8Szabó M. 76’), Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Gsz.: Vitális (60’).

A mérkőzést a Budafok kezdte aktívabban, többet birtokolták a labdát, és próbáltak egyből visszatámadni. A 15. percben nem állt messze a gólszerzéstől az ETO: Bacsa készített le egy felívelt labdát Vitálisnak, aki állítás nélkül lőtt, a labda centikkel ment el a jobb kapufa mellett. Hét perccel később megint nagy lehetőség adódott, azúttal Óvári előtt. A bal szélről cselezte középre magát egy védő mellett, majd lőtt, Horváth A. lábbal tudott hárítani.

A 33. percben Jagodics beadására Ihrig-Farkas érkezett, aki előre vetődve, az ötös sarkáról a kapu fölé fejelt. Három perccel később jött az addigi legnagyobb ETO-lehetőség. Óvári adott nagyszerű labdát Bacsának, aki közelről a kapus mellett próbált a hálóba lőni, ám Horváth A. hatalmas bravúrral kitenyerelte a játékszert. Ezután ismét hazai helyzet következett, Toma szerzett labdát az ellenfél térfelén, majd távolról próbált a kapus mellett a hálóba tekerni, a bal kapufát találta el.

Egy óra játék után született meg az ETO vezető találata. Toma passzolt Vitálishoz, aki jó húsz méterre az ellenfél kapujától, egy igazítás után a hosszúba bombázott 1-0. A 64. percben egy felpörgő labda hullott Kovács D. elé, aki közelről lőtt, Fadgyas parádés védéssel tudott hárítani. A 84. percben egy felpattanó labdát Bacsa fejjel tolta el Horváth A. kapus mellett, aki elütötte, ezért a játékvezető piros lappal kiállította.

Klausz László: – Nagyon örülök a három pontnak. Igaz, hogy deffenzív volt a játék, de már eleve így terveztük, a Puskás ellen nagyszerűen működött. A játékosokkal ezt a játékrendszert gyakoroltuk, ehhez megvannak a futballistáink középen és szélen is. Az első félidőben volt két-három olyan ziccerünk, amiből legalább egy gólt kellett volna szereznünk, akkor még jobban kinyílt volna az ellenfél, és esetleg tudtunk volna még gólokat szerezni. Így azonban még az utolsó percben is izgulni kellett.

Csizmadia Csaba: Megmondom őszintén, váratlanul ért, hogy az ETO ennyire deffenzíven futballozott, és visszaállt a saját térfelére, sőt volt olyan, hogy heten álltak egy vonalban. Ez nem könnyű egy csapatnak, feltörni az ellenfél ilyen stabil védekezését. Azt azért meg kell említenem, hogy az első félidőben három nagy helyzete volt az ETO-nak. Sajnos nagyon egyszerű passzokat vétetettünk, amire várt az ETO. Az első félidőt megúsztuk, viszont a második játékrészben talán csak az az egy lövése volt a hazaiaknak, amiből gól született, de ezek a mérkőzések ilyenek. Gratulálok az ETO-nak, ránk pedig nagyon sok munka vár!

Galéria: Vig Norbert

Forrás: etofc.hu

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |