Labdarúgás

A Budafokot készül legyőzni az ETO

Fotó: eto.hu
Győr+
2021.10.31. 16:14

A sikeresen megvívott kupapárharc után ismét bajnoki mérkőzésen lép pályára a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata. A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában a tavaly még NB I-es Budafoki MTE gárdáját fogadják vasárnap 17 órától.

Egy héten belül harmadik hazai mérkőzésére készül az ETO FC. A szerdai kupameccs után, ezúttal ismét bajnokin lépnek pályára, a Budafok gárdáját fogadják Kulcsárék. Nehéz találkozó elé néznek a zöld-fehérek, az ellenfél tavaly még az élvonalban szerepelt. A másodosztály nem úgy kezdte, ahogy szerette volna, a gárda nemrégiben edzőváltáson esett át annak reményében, hogy feljebb tudnak lépni a táblázaton. Visszatért tehát a budafoki sikerkovács Csizmadia Csaba, aki a győriek előtt sem ismeretlen.

A Budafok eddigi tizenhárom mérkőzéséből négyet megnyert, háromszor játszott döntetlent, és hat alkalommal szenvedett vereséget. Az így begyűjtött tizenöt pontjával a tabella 13. helyét foglalja el.

Klausz László bízik benne, hogy csapata azzal a mentalitással lép pályára, mint tette azt szerdán a Puskás Akadémia ellen.

– Szerdán a kupameccsen, a Puskás Akadémia ellen természetesen elégedett voltam a csapattal, mind a mentális, mind pedig a taktikai hozzáállás megfelelő volt – kezdte Klausz László. – Teljesen ellenkezője volt egy NB II-es mérkőzésnek, ahol azt gondolom, hogy nyomás alatt tartjuk az ellenfelet, helyzeteket dolgozunk ki, ott viszont arra az egy-két kontratámadásra kellett alapoznunk, ami adódott, és ez szerencsére sikerült is, így ki tudtuk vívni a továbbjutást. A vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban az a meglátásom, hogy teljesen más összecsapás lesz, megpróbálunk dominálni, a kialakított helyzeteket, akár pozíciós játékból befejezni, tehát itt nem csak a védekezésen lesz a hangsúly, hanem a támadáson is. – nyilatkozta a győri vezetőedző a csapat hivatalos honlapján.

A mérkőzésről élő online közvetítést biztosítanak, amely ITT nézhető!

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #WKW ETO FC |