Világbajnokok, olimpikonok várják a gyerekeket a toborzón

Grafika: GYAC
Győr+
2021.10.08. 10:57

A Győri Atlétikai Club (GYAC) sportágválasztó rendezvénnyel várja a gyerekeket és szüleiket október 9-én az Olimpiai Sportparkban. Itt mutatkoznak be az egyesület sportágai, közben sztárokkal is találkozhatnak a toborzóra kilátogatók.

Érkezik majd az OSP-be az olimpiai ezüstérmes birkózó Lőrincz Viktor, a többszörös Grand Slam-győzetes teniszező Babos Tímea, a tokiói olimpikon atléták közül Kozák Luca, Gyurátz Réka és Halász Bence. Ott lesz a rendezvényen a korábbi ökölvívó Erdei Zsolt, az evezős Pétervári-Molnár Bendegúz, a judós Ungvári Miklós és Tóth Krisztián, az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztián, és a shotokan-világbajnok Kovácsné Tótfalusi Fanni.

„Az egyesület történetében ilyen különleges toborzó esemény még nem volt, hiszen az összes szakosztály a saját sportága legendáit látja vendégül, a sztárok örömmel fogadták a meghívást. Reméljük, sok gyerek, fiatal eljön az egyesület otthonába, és a hírességek, valamint az edzőink segítségével rátalál kedvenc sportágára, és csatlakozik a klubhoz. A GYAC-nál a lehető legjobb körülmények között, kiváló szakemberek felügyelete mellett sportolhatnak a gyerekek, fontos, hogy az egyesület mögött ott áll a város, amely minden segítséget megad az utánpótlás-neveléshez, ahhoz, hogy a tehetségeink edzeni, versenyezni tudjanak” – mondta Papp Oszkár, a GYAC elnöke a toborzóról.

A klub két legnagyobb létszámmal működő szakosztálya az atlétika és a torna, náluk is szükség van arra, hogy a koronavírus-járvány után visszatérjenek a gyerekek az edzésekre.

„Hasonló lehetőségekkel várjuk az érdeklődőket, mint a Barátság parkban tartott sportágválasztón. Lesz egy játékos akadálypályánk, ahol a gyerekeknek mindegyik atlétika szakághoz szükséges képességét fel tudjuk mérni az ügyességtől a gyorsaságon át a robbanékonyságig” – beszélt az atléták szakosztályvezetője, Kiss Dániel arról, hogy mire számíthatnak az OSP-be látogatók október 9-én. A programok reggel 8.30-kor kezdődnek, ekkor már a tornászok is nyitott csarnokkal várnak mindenkit.

„Elsősorban a 4–6 éves gyerekeket várjuk szüleikkel együtt, hiszen a tornát nagyon korán el kell kezdeni, ha valaki versenyző akar lenni. Természetesen az idősebbeknek is van lehetőségük kipróbálni a sportágat, sőt ha megtetszik nekik a torna, örömmel látjuk őket is. A toborzón a gyerekek kipróbálhatják például a gumiasztalt, a szivacsgödröket is, és reméljük, minél többüknek tetszik meg a terem illata” – mondta Mészáros Sándor, a tornászok szakosztályvezetője.

Az evezősök speciális helyzetben lesznek a toborzón az Olimpiai Sportparkban, hiszen vízre szállni nem tudnak majd.

Evezős ergométerekkel készülünk. Ez az eszköz a szárazföldi változata a sportágunknak, ebben versenyezhetnek egymással a gyerekek, miközben egy kivetítőn mutatjuk, hogy a hajó hol is tart a képzeletbeli pályán a vízen. Díjazzuk is a próbálkozókat. Evezős hajók is lesznek a helyszínen, így mindenki láthatja majd, hogy milyen egy egypár, egy négyes vagy egy nyolcas hajó” – mondta Alföldi Zoltán vezetőedző.

A sportágválasztón résztvevők útlevelet kapnak, amelybe gyűjthetik a kipróbált sportágak pecsétjeit. Aki az összes igazolást begyűjti, ajándékot kap.
Kapcsolódó témák: #GYAC | #Győr | #sport |