Női röplabda

Rögtön a nyitófordulóban nagyot küzdött a SZESE Győr

Fotó: Pixabay
Győr+
2020.10.05. 13:20

A győri lányok zárt kapuk mögött fogadták a Közgáz együttesét az egyetemi csarnokban.

Jobban kezdett a vendég Közgáz, amely ellépett, ám a játszma közepén erőre kaptak a mieink. Nyolc pontos vendégelőnyről egészen 18–17-ig zárkóztak a győriek, ám megfordítani nem sikerült a szettet, amelyet végül nagy csatában 25–20-ra a vendégek húztak be.

A második játszmában több cserejátékos is lehetőséget kapott a Közgáznál, ezt kihasználva pedig végig kézben tartotta a szettet a SZESE: javultak a nyitások és végül magabiztos játékkal egyenlítettek.

A harmadik játszmára nagyjából kiismerték a hazaiak taktikáját a vendégek, a győri lányok el is fáradtak és kritikus pillanatokban hibáztak, így az ellenfél könnyedén elrendezte a szett sorsát.

A záróetapban ezek után meglepetésre a SZESE végig vezetett, de 22–20-as vezetésnél egy váratlan rövidzárlatot követően már nem tudtak egyenlíteni és végül elmaradt a pontszerzés.

SZESE Győr–Közgáz SC Junior 1–3 (-20, 13, -14, -22)

Szamosi Balázs, a SZSE Győr edzője a találkozó után így értékelt: – Összességében elégedett vagyok, mert olyan csapatot kaptam, amelybe egy hónap alatt kellett beépíteni rengeteg új játékost. Az új feladóink jól vizsgáztak annak ellenére, hogy látszottak a hiányosságok. A tavalyi szezonkezdethez képest úgy gondolom, hogy főleg a támadójátékban jobban állunk. Feladó poszton gyengültünk az elmúlt évhez képest, de jó csapatjátékkal ezen felülkerekedhetünk és idén is lehetnek szép sikereink. Bár bosszantó a mai vereség, messzemenő negatív következtetéseket nem szabad ebből levonnunk.

Kapcsolódó témák: #Győr | #röplabda | #sport |