Vereség árnyékolta be a győri fociünnepet

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.11.15. 18:04

Kedves gesztussal igyekezett szurkolókat toborozni az ETO FC labdarúgóklubja az NB I-es női csapat szerda délutáni rangadójára, amelyet a felcsúti Puskás Akadémia ellen vívott meg hazai pályán a gárda.

A meccsre ingyenes volt a belépés, ráadásul a találkozó alatt a lelátón, a drukkerek között foglaltak helyet az NB II-ben listavezető férfi együttes játékosai, akikkel beszélgethettek és közös fotókat is készíthettek a nézők. A klub egyébként a győri és a város környéki iskolák tanulóit, a szurkolói csoportokat és a céges társaságokat is meghívta a találkozóra. A lelkes közönség minden tőle telhetőt megtett, végig buzdította a győri lányokat.

A mérkőzés kezdőrúgását az ETO korábbi klasszisa, a 113-szoros válogatott Rácz Zsófia végezte el, aki nemrégiben befejezte pályafutását, és tavaly óta a nemzeti együttes szövetségi edzőjeként dolgozik. A zöld-fehérek elbúcsúztatták a korábbi focistát, akinek továbbra is az ETO marad a szívéhez legközelebb álló klub.

A találkozó szünetében Keresztes Krisztián csapatkapitány mellett Mamady Diarra, Luciano Vera, Fabio Vianna, Riquelme Rodrigues Mendes és Csontos Dominik is örömmel szelfizett a drukkerekkel.

Az ETO női csapata a májusi Magyar Kupa-fináléban 4-1-re egyébként felülmúlta a Puskás Akadémiát, a győri diadalhoz még a felcsúti klub alapítója, Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált. Sajnos ezúttal nem sikerült legyőzni a felcsútiakat, akik Kovács Aida első félidőben szerzett találatával 1-0-ra nyertek. Az ETO első vereséget szenvedte el a bajnokságban.

,,Nem tudok rosszat mondani a játékosokra, végig küzdöttek a meccsen. Az ellenfelünknek igazából talán csak egy gólszerzési lehetősége volt egy szöglet után. A védekezéssel nagyon nem is kellett foglalkoznunk, de a gólszerzéssel hadilábon álltunk. Át is törtük a védelmüket, voltak a ziccereink, de kimaradtak, rúgott gól nélkül pedig nehéz mérkőzést nyerni” – értékelte a látottakat Dörnyei Balázs, az ETO vezetőedzője.

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #női foci |