Hazai pályán is kikapott a SERCO UNI Győr

Fodor László Fotó: MekliZ Fotó
2024.05.04. 22:02

A női kosárlabda bajnoki döntő második mérkőzésén is vereséget szenvedett a Győr, így a három győztes mérkőzésig tartó párharcban 2-0-ra vezet a DVTK.

SERCO UNI Győr–DVTK-HUN Therm 62–97 (8–18, 18–29, 27–26, 9–24)

Ruff-Nagy Dóra szerezte az első kosarat, de egy triplával Aho Nina válaszolt. A rövidebb kosárcsendet a diósgyőriek irányítója törte meg (3. perc: 2–5). Továbbra is pontatlanul dobtak a csapatok, Bach mindkét büntetője kimaradt, maradt a 2–5 az 5. percben. A vendégek mozdultak el előbb a holtpontról, szerencsére Ruff-Nagy saját és csapatunk pontjait is megduplázta (4–9). Jovanovic hármasa, majd Kányási duplája után Cziczás László időt kért (4–14). Ruff-Nagy volt az egyedüli pontszerzőnk, ez látszott is az eredményen (6–18). Dubei büntetőkkel törte meg a pontnélküliséget, ezzel tíz pontra hozta fel a csapatot a negyed végére (8–18).

Dombai kosarával kezdődött a második tíz perc, de aztán a DVTK pillanatai jöttek (10–22). Továbbra is rossz hibaszázalékkal dobtunk (22 százalék nálunk, 40 a miskolciaknál). Bach hárompontosa némi reménysugarat jelentett (15–24). Hiába volt minden, a vendégek sokkal pontosabbak voltak, így tisztes távolban voltak az egész negyed során (15. perc: 16–30). A félidő hajrájában mindkét oldalon beesett egy tripla – nálunk Dubeitől –, ezzel 19–33 volt a vendégek javára. A szünetig hátralévő időben sem sokat változott a helyzet, sőt, a diósgyőriek még újítani tudtak, így két negyed játék után 47–26-os vendégvezetést mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben sűrűbben kezdtek el potyogni a kosarak, de mivel a DVTK is rendre eredményes volt, így nemhogy csökkent, kicsit még nőtt is a különbség. Hiába dobott Bach trojkát, a 25. percben 62–38 volt az állás. Dubei triplájával húsz pont lett közte (44–64). Erre a különbségre be is álltak a csapatok, a zárószakasz 53–73-ról kezdődött.

Az utolsó negyedet 11–0-val nyitva a DVTK gyakorlatilag minden kérdést eldöntött, igazából csak az volt a kérdés, szépen „halunk-e” meg. Az első kosarat a szakaszban Dombai szerezte a 4. perc végén (55–84). Ugyanő triplából is betalált, majd Ruff-Nagy faragott a hátrányból (60–87). Változás, fordulat azonban nem történt, az amúgy is esélyesebb vendégek ezer sebből vérző, sokáig jól küzdő csapatunk ellen simán nyert, így 2–0-ra vezet. A harmadik mérkőzés kedden 18 órakor lesz a DVTK Arénában.

Cziczás László vezetőedző, SERCO UNI Győr: Ellenfelünk Euroliga final fouros formát villantott, gyakorlatilag átgázolt rajtunk. Nálunk ziccerek maradtak ki, sokszor csak egy-egy centi hiányzott. Megérdemelten nyertek a diósgyőriek, a magas színvonalú védekezésükkel és támadásikkal egy negyedig tudtuk felvenni a versenyt. 

Galéria: MekliZ Fotó

Kapcsolódó témák: #kosárlabda | #SERCO UNI Győr |