Véget ért az ökölvívó-bajnokság az OSP-ben

Fotó: Rózsa Tamás
Győr+
2021.12.18. 20:04

A Győri Gladiátor döntőse, Gerzsenyi István első alkalommal lett magyar bajnok.

Kiss Levente nyerte meg a nap összecsapását, és megvédte felnőtt magyar bajnoki címét!

Már az elődöntők alatt is voltak meglepetések a 98. férfi felnőtt országos bajnokságon, de a negyedik döntős napra is bőven maradtak izgalmak. Az Ob legjobb mérkőzésén a 19 esztendős ifjúsági Vb-bronzérmes Kiss Levente nagy csatában győzte le a szintén fiatal Fehér Koppányt egy olyan szupernehézsúlyú mérkőzésen, amelyre Magyarországon hosszú ideje nem volt példa.

A döntősök bemutatását követően a MÖSZ elnökségi tagja, dr. Kassai László nyitotta meg beszédével a bajnokság döntőit. Tóth Zsuzsanna a MÖSZ főtitkára is részt vett a megnyitóünnepségen, és díjakban részesítette a versenyen tevékenykedő bírókat, valamint a tisztségviselőket.
Fotó: Vig Norbert

Az országos bajnokság döntőin a MÖSZ ellenőrző testületének elnöke dr. Pálos Péter, több elnökségi tag, Szántó Imre mesteredző, valamint a sportág ikonja, olimpiai bajnokunk, Gedó György, valamint dr. Csötönyi Sándor, a MÖSZ örökös tiszteletbeli elnöke.

A Papp László nevét viselő felnőtt férfi országos bajnokság rendezője a Győri Gladiátor Sportegyesület, valamint a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. A győri szervezők, élükön Nagy Zoltánnal kiváló munkát végeztek a szervezésben, mint 2020-ban is.

A küzdelmek a 48kg-ban, 51kg-ban, 54kg-ban, 57kg-ban, 60kg-ban, 63,5kg-ban, 67kg-ban, 71kg-ban, 75kg-ban, 80kg-ban 86kg-ban, 92kg-ban, és a +92kg-ban zajlottak. A cirkálósúly (86kg) első történelmi magyar bajnokát Tallósi Péternek hívják, aki mérkőzés nélkül győzte le a 18 éves Beri Kevint.

Fotó: Vig Norbert

A nap mérkőzése
A nap egyik legjobban várt döntőjére a szupernehézsúlyban (+92kg) került sor, a címvédő, és ifjúsági Vb-bronzérmes Kiss Levente megelőzte a rohamozó Fehér Koppányt az első menetben. A két tehetséges fiatal összecsapása a várakozásoknak megfelelően nagy ritmusban zajlott, és a 21 éves Fehér Koppány folyamatosan próbálta csökkenteni a távolságot. Kiss Levente ugyan még csak 19, de remek tempóérzékkel, és megfelelő ütőerővel rendelkezett ahhoz, hogy megállítsa Koppány támadásait. Kiss a harmadik menetben is megfelelő állóképességgel rendelkezett ahhoz, hogy kontrákkal távol tartsa riválisát, és megvédte magyar bajnoki címét a nap legjobb mérkőzésén.

Gerzsenyi első alkalommal lett magyar bajnok
Fotó: Vig Norbert

A nap meglepetése
Kozák László sorozatban nyerte a magyar bajnoki aranyérmeket az elmúlt években, és ezúttal az új nagyváltósúlyban (71kg) próbálta gyarapítani bajnoki címei számát. Nem számíthatott könnyű csatára, a Győri Gladiátor döntőse, a 20 esztendős Gerzsenyi István ellen. Fiatalabb riválisa lendületes volt, és próbálta meglepni rutinosabb ellenfelét az első menetben, és többször talált. Kozák a korábbi évekhez hasonlóan jól védekezett, de nem indított eleget a nagy szívvel bokszoló riválisa ellen, így Gerzsenyi első alkalommal lett magyar bajnok.

Fotó: Rózsa Tamás

Gerzsenyi István sikerét Rózsa Tamás örökítette meg

A döntőről készült közvetítést itt nézhetik vissza:

További részletek a Magyar Ökölvívó Szövetség Facebook oldalán!

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #ökölvívás | #Olimpiai Sportpark |