Véget ért a licit, leukémiás kislányt támogat a győri dartsos

Szigeti Sándor Fotó: Ács Tamás
2024.01.18. 19:04

Licitet hirdetett egyedi vb-mezére, és a befolyt összegből egy pázmándfalui leukémiás kislány kezelését támogatja a legjobb magyar női dartsjátékos, Ihász Veronika. A mez végül 200 ezer forintért kelt el, de volt még plusz meglepetés is a történetben.

Az Eb-bronzérmes és világbajnoki kilencedik Ihász Veronikát is meglepte, milyen sokan jelentkeztek a felhívásra. Amint arról beszámoltunk, egy negyedik osztályos pázmándfalui kislánynak szervezett gyűjtést, akinél leukémiát diagnosztizáltak, és tavaly óta kapja a kezeléseket. A kialakult helyzet érzelmileg és anyagilag is roppant komoly kihívás elé állítja a családot:

„Fantasztikus érzés, hogy ennyi nagylelkű ember van, még most is alig találok szavakat. A licit ma este zárult, és végül 200 ezer forintnál állt meg. Pintér Csaba ajánlotta a legmagasabb összeget, amit ezúton is hálásan köszönök” – mondta Veronika, majd rögtön azzal folytatta, hogy további meglepetések is adódtak:

„Megható volt látni, hogy rengetegen ajánlották fel a segítségüket liciten kívül is, sokan közülük teljesen ismeretlenül, amit szintén nagyon köszönök. Ezek után pedig Csaba azzal lepett meg, hogy nem fogadta el a mezt, azt mondta, nem szeretne egy ilyen fontos személyes tárgytól megfosztani.

„Éppen ezért úgy döntöttem, hogy a befolyt összegen túl a mezt is a kislánynak adom, hiszen ő is szívesen dartsozik, korábban két versenyre is eljött szurkolni nekem. Remélem ez a plusz ajándék is motivációt jelent neki a gyógyulásban, hiszen remek gyerekről van szó, aki családjával együtt megérdemli a boldog és egészséges életet” – fogalmazott Ihász Veronika.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #darts | #Győr | #Ihász Veronika | #jótékonyság | #sport |