Válogatott: egygólos siker az észtek ellen

Pécskai István Fotó: MTI/Mónus Márton
2023.03.23. 21:20

A magyar labdarúgó-válogatott győzelemmel kezdte a 2023-as esztendőt. A nemzeti csapat felkészülési találkozón 1-0-ra verte Észtországot hazai pályán, a budapesti Puskás Arénában.

A válogatott sokáig nem tudta feltörni az észt védelmet, aztán a 37. percben Vécsei Bálint szenzációs passzal ugratta ki Bolla Bendegúzt a jobb oldalon. A védő remekül vette át a labdát, majd a rövid felső sarokba bombázott. Óriási gól volt, sajnos azonban a felvételek alapján Bolla ha csak centikkel is, de lesen tartózkodott, így érvénytelenítették a találatát.

A 41. percben azonban már szabályos gólt ért el a magyar csapat: Kalmár Zsolt lövését követően Ádám Martinhoz került a labda, aki az észtek kapujába fejelt.

A második félidőben Sallai Roland révén tizenegyest hibázott a válogatott. Egészen elképesztő, de Szoboszlai Dominik és Sallai kő-papír-ollóval döntötte el, melyikük végezze el a büntetőt…

A mieink hétfőn (M4 Sport, 20.45) már tétmérkőzésen lépnek pályára. A Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőt is a Puskás Arénában játsszák.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |