Női kosárlabda

UNI Győr: A cél a továbbjutás az Európa-kupában

Fotó: Győr+ Archív, Vig Norbert
Pécskai István
2021.10.19. 10:45

A nemzetközi porondon is megállná a helyét az UNI Győr női kosárlabdacsapata. A gárda szerdán hazai környezetben (18 óra, Győr Városi Egyetemi Csarnok) lép pályára az ukrán BC Prometey ellen az Európa-kupa csoportkörének második fordulójában.

Az együttes szeretne javítani, az előző körben idegenben szenvedett 74-67-es vereséget a török Elazigtól. Iványi Dalma vezetőedző nem számíthat Aari McDonald játékára, az amerikai irányító elhagyta a csapatot. A szerdai összecsapáson ugyanakkor szerepelhet Beatrice Mompremier, az egyesült államokbeli center komoly segítséget jelenthet a győri alakulatnak. McDonaldot egyébként a kanadai válogatott Shay Colley pótolhatja a jövőben, igaz, ő szerdán még nem erősítheti a csapatot.

,,Tavaly már megmérettünk az Európa-kupában, fontos nemzetközi tapasztalatot szereztünk. Idén már komolyabb céljaink vannak, szeretnénk továbbjutni a csoportunkból. Látom a játékosokon, hogy mennyire motiváltak, keményen dolgoznak, hogy ezt megvalósítsák” – magyarázta Iványi Dalma.

Török Ágnes (Fotó: MekliZ Foto)

Török Ágnes, az UNI Győr csapatkapitánya szerint győztes karakterek alkotják a csapatot, amely képes lehet rá, hogy bejusson a rájátszásba. A cél eléréséhez az első lépést az ukránok elleni győzelemmel teheti meg a győri együttes.

,,A klub menedzsmentje mindent megtett, hogy megerősítse a csapatot. Most rajtunk a sor, hogy bizonyítsunk. Nagyon kiegyenlített a csoportunk, mindent megteszünk, hogy legyőzzük ukrán ellenfelünket” – nyilatkozta Török.

Fűzy Ákos, a győri klub elnöke elmondta, mivel a csapatnak hetente két mérkőzésen kell pályára lépnie, kemény terhelést kapnak a játékosok. Éppen ezért fontos, hogy figyeljenek a kosárlabdázók testi épségére és a regenerációra.

,,Nem szabad túlterhelni őket, figyelünk arra, hogy megfelelőek legyenek az edzéskörülmények. Igyekszünk kijavítani a hibákat, a célunk, hogy bejussunk az Európa-kupa rájátszásába” – jelentette ki a sportvezető.