Ungvári Attila: jó pozícióban vagyok, de nem bízom el magam

Szigeti Sándor Fotó: ifj.org
2023.06.27. 08:07

Ötödik helyen zárt és nagyon fontos olimpiai kvalifikációs pontokat gyűjtött be a hétvégén Mongóliában Ungvári Attila, a GYAC kiváló judósa.

A győri színekben versenyző, háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes sportoló nagy csatákat vívott Ulánbátorban. A bronzmeccsen az oroszok Európa-bajnoka, Alan Kubecov várt rá. Végül ötödikként zárt, de így sem elégedetlen:

A márciusi taskenti World Tour győzelem után jó lett volna ismét dobogóra állni, de ez a mostani ötödik hely is sokat jelenthet még a végelszámolásnál. 81 kilogrammban tizennyolc versenyző kvalifikálja magát a párizsi olimpiára, a legfrissebb ranglista szerint az ötödik helyen állok. Ez egy egészen jó eredmény pillanatnyilag, de nem bízom el magam, mert rengeteg verseny van még hátra, és csak jövő év júniusában zárul le a kvalifikáció” – mondta el Győr+ Média kérdésére a 35 éves judós.

Most egy nagyon pici pihenő következik, aztán folytatódik a felkészülés. Előbb Pakson majd Hollandiában edzőtáborozik a magyar válogatott, ezt követően pedig augusztus elején következik a Budapest Masters, újabb nagyon fontos ranglista pontokért. Ahhoz, hogy egészen biztosan meglegyen automatikusan a párizsi kvóta, még öt további versenyen kell jó formát mutatnom. Az eddigi eredmények biztatóak, a célom az, hogy 2024-ben magyar és győri színeket képviseljem az ötkarikás játékokon – zárta a beszélgetést Ungvári Attila.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #cselgáncs | #GYAC | #Ungvári Attila |