Megszerette Győrt Ungvári Attila

Szigeti Sándor Fotó: Ács Tamás
2023.03.12. 15:33

Alig több mint egy éve szerződött a Rába partjára a kiváló magyar dzsúdós, aki azt mondja, jól döntött, amikor Győrbe igazolt. A háromszoros Eb-bronzérmes sportoló Taskentben nyert rangos World Tour tornát és gyűjtött be nagyon fontos olimpiai kvalifikációs pontokat.

Remek győzelmek sorát aratva győzött Üzbegisztánban. Ilyen jól indult az éve is?

Nem igazán, ugyanis rögtön január elején összeszedtem egy kisebb vállsérülést egy ausztriai edzőtáborban. Jó formában, kirobbanó erőben éreztem magam, úgy voltam vele, hogy ide nekem az oroszlánt is. Senkinek sem mondtam nemet, aki ki akart ellenem állni egy kis gyakorlásra. Én 81 kilogrammban versenyzek, de 90-100 kilós ellenfelekkel is megmérkőztem. Az egyikük rossz néven vette, amikor emberére akadt bennem, és ezt egy akciónál a szőnyegen a vállam bánta. De nincs baj, gyógytornával szépen javulok.

Ezek után milyen eredményre számított Taskentben?

Ez volt az első verseny, ahol elindultam az idén és már egy győzelemmel is elégedett lettem volna, de sokkal jobb, hogy rögtön a tornát is megnyertem. Üzbegisztánban nemzeti sportnak számít a dzsúdó, a közönség valósággal győzelembe hajszolja a helyi kedvenceket, mindig nagy élmény itt szerepelni. Külön öröm, hogy egy üzbég sportoló mellett az olimpiai és világbajnoki bronzérmes osztrák Shamil Borchasvilit is legyőztem, ráadásul ezzel a World Tour-győzelemmel rendkívül fontos olimpiai ranglistapontokat szereztem.

Tavaly januárban szerződött Győrbe. Hogy érzi magát nálunk?

Nagyon jól, hiszen a város csodaszép, a Győri Atlétikai Clubnál pedig minden feltétel adott ahhoz, hogy a lehető legmagasabb színvonalon készülhessek. Ha tehetem, sétálok egyet a barokk belvárosban, beülök a kedvenc reggelizőmbe, vagy kocogok a folyóparton. Ha megkérnek, mindig szívesen vállalom, hogy edzek a helyi utánpótlás korosztállyal, nagyon jó látni, hogy sok tehetséges fiatal választja ezt a fantasztikus sportágat.

Kapcsolódó témák: #GYAC | #Győr | #judo |