Cselgáncs Mesterek Kupája

Ungvári Attila a GYAC kiváló judósa: ide nekem az oroszlánt is!

MTI Fotó: Ács Tamás
2023.07.23. 11:54

Ungvári Attila Európa-bajnoki bronzérmes cselgáncsozó az olimpiai világranglista ötödik helyéről várja az augusztus 4. és 6. között a Papp László Sportarénában sorra kerülő Mesterek Kupáját, amely az idei év legtöbb pontot adó ötkarikás kvalifikációs versenye lesz.

A 34 éves Ungvári óvatosan nyilatkozott a két hét múlva esedékes budapesti viadalról, mivel elmondása szerint ezen a versenyen nincs könnyű sorsolás és az adott napi forma, a rutin, illetve a mentális felkészültségen fog múlni az érmek sorsa.

“Amikor a közönség megindul és próbál feltüzelni, felspannolni, akkor hajlamos egy-egy kétes szituációba is belevinni minket, van olyan, hogy átesünk a ló túloldalára, és olyan dolgokat is bevállalunk, amiket egyébként nem kellett volna, ezért kétélű a dolog” – mondta a Kossuth Rádiónak az Európa Játékokon bronzérmes dzsúdós, majd hozzátette: “hogyha egy jó felkészülést tudok csinálni, és megfelelő önbizalommal állok oda, akkor ide nekem az oroszlánt is!”

A rutinos dzsúdós arra is kitért, hogy jól együtt tudnak működni testvérével, az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklóssal, aki jelenleg a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

“Fel tud pörgetni az eseményekre, és azokat a tapasztalatokat próbálja átadni, amiket a hosszú évek alatt felhalmozott. Emellett pedig nagyon jó szeme van a szakmához, és próbálja belénk verni, hogyan is kellene felmenni a szőnyegre, függetlenül az eredménytől és attól, ki jön fel velünk szembe” – hangsúlyozta

Ungvári, aki egy hónappal ezelőtt az első, százszázalékos pontot adó versenyen, Ulánbátorban ötödik helyen végzett, így nagyot lépett előre a ranglistán, éppen ezért szeretné minél előbb bebiztosítani helyét a jövő évi párizsi ötkarikás játékokra.

“Az olimpiai kvalifikációban 5 plusz 1 eredmény számít, és ezt szeretném jól megcsinálni, mert akkor nincs kérdés azzal kapcsolatban, hogy olimpiai résztvevő leszek-e vagy sem” – tette hozzá a 81 kilóban versenyző dzsúdós, aki úgy számol, hogy február, március környékére már körvonalazódik az élmezőny.

A World Masters kifejezetten a világranglista legjobbjai számára rendezett esemény, amelyre minden súlycsoportból a legjobb 36 versenyző kap meghívást, a magyar színeket 22 versenyző képviseli majd a Papp László Sportarénában.

Kapcsolódó témák: #cselgáncs |