Hirdetés
Cselgáncs

Ungvári Attila bronzérmes az Eb-n!

Fotó: Ács Tamás
MTI
2022.04.30. 18:31

A Győri Atlétikai Club (GYAC) versenyzője, a 81 kilogrammos Ungvári Attila bronzérmet nyert a szófiai cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

Hirdetés

A ceglédi születésű sportoló idén februárban szerződött a GYAC-hoz, és pályafutása harmadik Eb-bronzérméért az ukrán Hievorh Manukiannal akaszkodott össze, akinek az eredménylistáján még csak egy világkupán szerzett harmadik hely szerepelt.

Első találkozójukon a 33 éves “Karvaly” sokat kezdeményezett, riválisa két intést kapott a rendes mérkőzésidőben, de mivel értékelhető akció nem történt, jöhetett az aranypontig tartó hosszabbítás. Ebből 1 perc 23 másodperc pergett le, amikor a magyar dzsúdós egy indítást megkontrázva földre vitte tíz esztendővel fiatalabb ellenfelét, és vazaarival nyert.

Hirdetés

Ungvári – akinek tavaly visszavonult bátyja, Miklós már férfi kapitányként ült a szőnyeg mellett – a 2010-es bécsi és a 2019-es minszki kontinenstorna után harmadszor állhatott fel az Eb-dobogó harmadik fokára, és egyben a magyar dzsúdósport 51. bronzérmét gyűjtötte be.

A vasárnapi zárónapon magyar részről 90 kilóban Tóth Krisztián és Gőz Roland, 100-ban Vég Zsombor, +100-ban pedig Sipőcz Richárd lép tatamira a bulgáriai Eb-n.

Kapcsolódó témák: #cselgáncs | #Európa-bajnokság | #Győr |
likeold
a fb oldalunkat