Ülést tartott a Sportügyi Tanácsadó Testület

Pécskai István Fotó: Ács Tamás
2023.03.23. 16:14

Ismét ülést tartott a városházán a győri Sportügyi Tanácsadó Testület, amelynek létrehozását 2021 nyarán dr. Dézsi Csaba András polgármester kezdeményezte. Az ülést Radnóti Ákos sportért is felelős alpolgármester vezette.

,,Ezeket az üléseket akkor tartjuk meg, ha szükségesnek ítéljük. Most ilyen időszak van, hiszen a költségvetésben kiemelt összeg szerepel a sportra ebben az évben. Szeretnénk kikérni a tanácstagok véleményét. Részben vannak eldöntött tételek, amelyek majdnem minden évben megfelelő támogatást biztosítanak a sportegyesületeknek. Viszont vannak olyan kérdések is, amelyeket a sporttanácsnak meg kell vitatnia. Ilyenkor kicsit átnézzük az elmúlt időszak eredményeit, az idei évi sportrendezvényeket és eseményeket. Kikérjük a tanácsukat, mit és hogyan szervezzünk, ki miben tud segíteni. A sporttanács tagjainak a véleményét kikérjük arról is, ha pályázatot írunk ki, milyen formában valósítsuk meg. Számítunk a véleményükre” – mondta Radnóti Ákos.

A testületben olyan szakemberek vesznek részt, akik remekül tudják képviselni a saját sportágukat és ezen kívül a győri egyetemes sportot is.

,,Jól tudunk tanácsadó testületként működni. A döntéseket nyilván nem mi hozzuk. Mi egy-egy kérdés megvitatásában és több oldalról való megvilágításában tudjuk segíteni a döntéshozók munkáját. A támogatások elosztása a fő téma. Nyilvánvalóan az igények az energiaáremelkedésből fakadóan növekednek. Sportlétesítmények működtetése, azok finanszírozása, sportesemények, világversenyek Győrbe hozatal mind-mind olyan téma, amit át szoktunk beszélni” – fogalmazott Ábrahám Csaba testületi tag, a Győri Vízisport Egyesület elnöke.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid