Győr+
2021.03.21. 21:03

Újratárgyalhatják a kézilabda-elnök végkielégítését

Információnk szerint 80 millió forintos végkielégítést szavaztatott meg magának Bartha Csaba, a Győri ETO KC elnöke.

Ahogy korábban is megírtuk, Bartha Csaba távozni készül a Győri Audi ETO KC elnökségi posztjáról

Mint ahogy a Nemzeti Sport is írta: gazdasági társaságot kell létrehozni a győri csapat működtetésére.

A közelmúltban tartott elnökségi ülésen Bartha bejelentette: ha nem lehet a gazdasági társaság egyszemélyi vezetője, és azt nem abban a formában hozzák létre, ahogyan ő szeretné, az idény végén feláll. Dr. Dézsi Csaba András polgármester azonban erre jelezte: nem szeretné, ha a klub esetleg idegen befektetők kezébe kerülne, veszélyeztetve az egyesület független működését.

Információnk szerint Bartha Csaba ekkor váratlanul a közös megegyezéssel való távozását kérte az elnökségtől, amit a polgármester tiltakozása ellenére szavazásra bocsájtott, és ezt az indítványt az elnökség többsége támogatta. Ezzel a döntéssel szemben a hétvégén beadvánnyal élt Morvay László, a klub ellenőrző bizottságának tagja.

Morvay beadványában szerepel, hogy az elnökségi döntés következtében Bartha Csaba 60 hónapra, nagyjából 80 millió forintos végkielégítéssel távozhat.

Morvay László jelezte beadványában az elnökségnek: “A munkaszerződések közös megegyezéssel történő megszüntetéséről előzetes információt az elnökségi tagok nem kaptak, annak pontos tartalmáról, annak anyagi feltételeiről semmilyen információval nem rendelkeztek.” A beadvány része az is, hogy “az egy hónapra járó, két szerződés szerinti díjazás sem az elnökség, sem a meghívott ellenőrző bizottsági tagok részére nem volt ismert” – azaz, Bartha Csaba részére úgy állapították meg a város képviselőinek szavazata nélkül a végkielégítés díját, hogy annak összege nem volt ismert.

“Mivel utólagos információ alapján az összeg jelentős mértékű, így azt az ellenőrző bizottságnak is célszerű lett volna napirendre tűznie, megtárgyalnia” – szerepel a Morvay László által jegyzett dokumentumban.

Kapcsolódó témák: #Győri Audi ETO KC |