Újabb mérföldkő az NBI felé vezető úton

Zombai-Kovács Ákos Fotó: O. Jakócs Péter
2023.03.16. 12:54

Újabb mérföldkő az első osztályú férfi kézilabda bajnokságba jutás felé vezető úton, hosszú távú együttműködési megállapodást kötött egymással a Győri ETO-UNI FKC és a Pick Kézilabda Zrt. A stratégiai kooperáció fő célja, hogy a szegedi kézilabda akadémia játékosokkal segíti a győri másodosztályú gárdát, amely így minél előbb szeretne a hazai elit pontvadászatba kerülni. A felek tehetséggondozásban és kutatásfejlesztésben is segítik egymást mostantól, az erről szóló szerződést csütörtökön, kameránk előtt írták alá.

Bejelentést tettek csütörtökön az Audi Aréna médiatermében, újabb nagy lépést tett az első osztály felé vezető úton a most még másodosztályú, győri férfi kézilabda klub. A zöld-fehérek az Európában is jól ismert szegedi akadémiával írtak alá megállapodást, amit nagyon sokat várnak.

Több dologban is hasznos lehet az együttműködésünk, egyrészt a tehetséggondozásban, másrészt pedig a kutatásfejlesztésben is jó partnerek lehetünk egymás számára, komoly hagyományokkal rendelkezünk mi is és a szegediek is, mostantól összerakjuk, amink van” – mondta Uhlig Rita, a Győri ETO-UNI FKC Kft. ügyvezetője.

Szegeden is ismerik és elismerik a Győrben zajló szakmai munkát, ezért is léptek szövetségre az ETO-val. A megállapodás több mindent is tartalmaz, amiből mindkét fél profitálhat majd. „Elsősorban játékosokat tudunk majd adni a győrieknek, olyanokat, akik az akadémiánkról kikerülve nem férnek be az elit csapatunkba, de a játéklehetőség, na meg persze a tanulási lehetőség miatt szívesen jönnek a Rába-partjára, ezzel is támogatni szeretnénk az ETO feljutási terveit az első osztályba, ami régi vágya a klubnak” – fogalmazott Kárpáti Krisztián, a PICK Akadémia szakmai igazgatója.

Győrben 9 éve indult el az a munka, aminek gyümölcse lehet majd az első osztályba jutás, erről már az Agrofeed ETO UNI Győr klubvezetője beszélt az aláírás kapcsán. „Nem titok, hogy a névadó szponzorunk, az egyetem és a klubvezetés is kimondta már, feljebb kell lépni, most is viszonylag jól állunk a pontvadászatban, ha a fiataljaink tartósan tudják hozni jó formájukat, akár ősztől is feljebb léphetünk, de mindenesetre minél előbb az elit bajnokságban szeretnénk szerepelni” – hangsúlyozta Auer Károly, az Agrofeed ETO-UNI Győr klubvezetője.

A csapat most is ott van a dobogó közelében, így a feljutás akár már idén összejöhet. A célok elérését pedig jól szolgálja a szegediekkel kötött megállapodás is.”Én szombathelyiként játszom Győrben, itt járok egyetemre is, nagyon jól érzem magam és biztos vagyok benne, hogy egy-két rutinosabb játékos segítségével fel tudunk jutni minél előbb az első osztályba, ebben lehet segítségünkre a szegedi akadémia” – emelte ki Sövegjártó Mátyás, az Agrofeed ETO-UNI Győr jobbátlövője. 

A sajtóeseményen elhangzott, az együttműködés a tehetséggondozást és a kutatásfejlesztést is hatékony szolgálhatja. Előbbi már csak azért is fontos, hiszen Győrben az a cél, hogy ne csak a legjobbak között szerepeljen a csapat, de közben diplomát is tudjon szerezni minél több játékos.  

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos