Újabb fiatalok debütáltak az ETO-ban

Győr+ Fotó: Békéscsaba 1912 Előre
2023.04.27. 19:35

Az elmúlt két fordulóban újabb két fiatal akadémista mutatkozott be a felnőttek között az ETO FC Győrben. A Békéscsaba ellen Deákovits Richárd kapott lehetőséget, míg legutóbb, hazai pályán Urblík Norbert jutott szóhoz az elsőcsapatban.

A mindössze 19 esztendős Deákovits Richárd első alkalommal lépett pályára múlt vasárnap a felnőttek között. A fiatal védő alapembernek számít az NB III-as ETO Akadémiában, és kemény munkájának köszönhetően a Békéscsaba ellen lehetőséget kapott az elsőcsapatban is. Deákovits nagyon boldog, hogy megkapta a lehetőséget, és bízik benne, hogy hosszútávon segítségére lehet az ETO-nak.

– Nagyon boldog vagyok, hogy bemutatkozhattam a felnőtt csapatban – kezdte Deákovits. – Sajnos az eredmény nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, viszont ez egy fontos lépcsőfok volt számomra. Örülök, hogy ebben a nagy múltú klubban sikerült ezt megugranom, keményen fogok dolgozni, hogy még sok meccsen lehetőséghez jussak.

Az ETO legutóbbi, Budafok elleni mérkőzésén már az első félibőben pályára lépett Urblík Norbert, aki a sérült Keresztest váltotta. Urblík belső védőként jó teljesítményt nyújtott, bízik benne, hogy a továbbiakban is megkapja a lehetőséget a bizonyításra.

– Nagyon jól éreztem magam a pályán, habár az elején volt bennem egy kis izgalom, de miután megvolt az első jó passzom, magabiztos lettem, és úgy éreztem, jól ment a játék. Nyilván sokkal nagyobb az iram, mint az NB III-ban, de sikerült felvennem a ritmust. Csinálom tovább a dolgom, és reményeim szerint sok lehetőséget kapok még a csapatban – mondta Urblík.

Forrás: eto.hu

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Győr | #labdarúgás |