Kajak-kenu

Továbbra is győri színekben eveznek a klasszisok

Fotó: Győr+TV
Pécskai István
2021.12.01. 16:00

A jövőben is a Győri Vízisport Egyesület (GYVSE) Kajak-Kenu Szakosztályát erősíti Kopasz Bálint, aki az idei, tokiói olimpián aranyérmet szerzett K1–1000 méteren. A világ- és Európa-bajnok kajakos, illetve az ugyancsak vb- és Eb-győztes kenus, Takács Kincső 2024-ig szóló szerződést írt alá a GYVSE-vel

A három év múlva sorra kerülő ötkarikás játékokig tehát egész biztosan győri színekben eveznek. Azért küzdenek, hogy a közelgő világversenyeken is kiemelkedő eredményeket érjenek el.

„Szeretném az idén mutatott formámat az elkövetkezendő évekre is átmenteni. Nem lesz egyszerű feladatom, de ezt szem előtt tartva, motiváltan kezdtem meg a felkészülést a jövő esztendőre – fogalmazott Kopasz Bálint, aki Győrben folytatja az egyetemi tanulmányait. – Nagyon jól érzem magam a városban, ezért is hosszabbítottam meg a szerződésemet. Amiatt csatlakoztam a Győri Vízisport Egyesülethez, mert nagyon szimpatikus a vezetés, a klub, a közösség. Úgy gondolom, itt a helyem. Győri színekben szeretnék sikereket elérni.”

Takács Kincső is hasonló célkitűzéseket fogalmazott meg.

„Boldog vagyok, hogy továbbra is a nevelőegyesületemben folytathatom a pályafutásomat. A hosszú távú célom egyértelműen a párizsi olimpia. Nagy reményekkel vágok neki az elkövetkezendő három évnek – jelentette ki a kenus, akinek a páros társa, Balla Virág ugyanakkor távozik a klubtól.

Radnóti Ákos alpolgármester rendkívül büszke rá, hogy klasszisok erősítik a győri egyesületet.

Nagyon fontos Győr városának, hogy kiemelkedő, profi sportolói legyenek. Olimpiai és világbajnokok vannak az egyesületben, akik példaképek lehetnek a város sportolói számára. Azt szeretnénk, hogy minél többen sportoljanak Győrben. Az önkormányzat továbbra is megteszi az ehhez szükséges lépéséket. Eddig is kiemelten támogattuk a sportot, bízunk benne, ez a jövő évben is így lesz” – mondta Radnóti Ákos.

Fotógaléria: MekliZ Fotóstudió, Mekli Zoltán

Weisz Róbert, a GYVSE társelnöke hozzátette, a fiatalok számára továbbra is nagyon népszerű a kajak-kenu.

„A Covid okozta nehézségek ellenére szerencsére nem csökkent a létszámunk, hanem tovább nőtt. Ehhez persze hozzájárulhat, hogy olimpiai és világbajnok példaképek versenyeznek a GYVSE-ben – jelentette ki a sportvezető. – Hatalmas élmény volt a fiataloknak a tokiói játékok után, hogy szemtől szemben beszélgethettek az olimpikonokkal, aláírást kérhettek tőlük. Most pedig nap mint nap velük készülhetnek”.

Kopaszhoz és Takácshoz hasonlóan Erdőssy Csaba kajakos is 2024-ig hosszabbított a GYVSE-vel. Az egyesülethez igazolt Kiss Balázs kenus, aki Dunaújvárosból került Győrbe.

TV-s szerkesztő: Pécskai István, Zombai-Kovács Ákos

Evezzünk a Guinness-rekordért!

A Győri Atlétikai Club elnöke, Papp Oszkár javaslatára Győr városa november 30. és december 4. között Guinness-rekord-kísérletet hajt végre. A cél, hogy kortól és nemtől függetlenül minél többen evezzenek 750 métert az ergométeren. A helyszín az Olimpiai Sportpark (9025 Győr, Radnóti utca 46.), ahol egészen szombat este nyolcig lehet részt venni a rekordkísérletben. A kezdeményezéshez a GYVSE klasszisai is csatlakoztak, többek között az olimpiai bajnok Kopasz Bálint is teljesítette a feladatot.

Fotógaléria: MekliZ Fotóstudió, Mekli Zoltán