Rosszindulató melldaganatot találtak a klasszisnál

Tóth Tímea élete legnagyobb harcát vívja

Fotó: Tóth Tímea hivatalos Facebook oldala
Győr+
2021.08.05. 14:22

Az egykori kiváló kézilabdázónál sajnos rosszindulatú daganatot diagnosztizáltak, közösségi odalán számolt be állapotáról. Veled vagyunk Timi!

Tóth Timea a magyar kézilabdasport kiemelkedő egyénisége, a pályán számos nagy csatát megélt míg aktív sportoló volt. Sokan felnéznek rá, példaképnek tekintik mind a mai napig.

Most viszont élete legnagyobb harcát vívja: sajnos mellrákot diagnosztizáltak nála.

A Ferencváros és az osztrák Hypo korábbi magyar válogatott átlövőjének, a Sport Televízió állandó szakértője csütörtökön a Facebookon számolt be állapotáról:

„Sziasztok kedves ismerőseim!!!

Nagyon köszönöm azt a sok üzenetet és jókívánságot amit küldtetek, megkaptam és erőt ad a továbbiakhoz

Rosszindulatú melldaganatot diagnosztizáltak nálam áprilisban, túl vagyok 2 műtéten és az elkövetkező időszakban kemoterápiás kezelést kapok 8-at. Holnap lesz a 2. kezelés.

Amit tudnotok kell, jól vagyok és ezen a jövőben sem fogok változtatni. A kezelés utáni 48 óra rosszabb, de utána jól vagyok… Elkezdtem sportolni és egyre jobban tér vissza az erőm, ami szintén segít átvészelni a nehezebb napokat majd a jövőben is.

Sajnos azt tapasztalom, hogy ez a betegség a nőknél nagyon sokaknál jelen van, viszont nagyon szuper szakemberek vannak az orvosok között akik segítenek leküzdeni a betegséget. Amit mondanak, azt viszont végig kell csinálni! Nem szégyen segítséget kérni. Én az első pillanattól kezdve onkopszichológussal dolgozom, ahogy megtudtam a diagnózist…

Nem akartam egyedül feldolgozni ezt az egészet, életem legjobb döntése volt. Így sokkal könnyebb végigjárni és megérteni a folyamatokat, érzéseket ami a betegséggel jár.

Tehát csak annyit szerettem volna közölni veletek, hogy jól vagyok, erős vagyok, lesznek gyengébb pillanataim, de a sport megtanított küzdeni, viselni a terheket. A szeretteim és a legjobb szakemberek mellettem vannak, tehát minden rendben van és lesz is!

Köszönöm a biztatás! Vigyázzatok magatokra! ”

A magyar kézilabda- és sportszerető társadalom egy emberént áll Timi mögött és szurkol neki! Mindannyian biztosak vagyunk benne, hogy minden úgy lesz, ahogy Timi írta bejegyzésében!

Kapcsolódó témák: #magyar válogatott | #női kézilabda |