Történelmi sikert ért el a győri dartsos

Szigeti Sándor Fotó: Magyar Darts Szövetség
2023.10.03. 14:51

Minden idők legjobb magyar helyezésével, egy párosban elnyert bronzéremmel tért haza a dániai WDF World Cupról Rucska József.

A Nyúlon élő kiváló játékos eredeti szakmáját tekintve tanító, 18 éve a magyar válogatott erőssége és immár három éve profi. Évtizedeken át volt a győri dartsélet maghatározó alakja, mígnem három évvel ezelőtt Budapestre szerződött, de a csapatversenyeken most is a Győri Darts Clubot erősíti, és mint mondja, most is szívügye a győri darts. Felesége a legjobb magyar női játékos, Ihász Veronika.

Rucska József a dániai WDF World Cupon szombathelyi Kámán Lehellel állhatott fel a dobogó harmadik fokára, világversenyen ez minden idők legjobb magyar szereplése. A szenzációs bronzéremről is mesélt a Győrplusznak:

„Két évenként rendeznek darts világkupát, az ideire nagyon komoly mezőny gyűlt össze. A legerősebb nemzeti csapatokban profi PDC-meccseken is szereplő játékosok álltak a tábla elé. A döntőbe jutásért a skótokkal játszottunk, és csak egy hajszálon múlt, hogy nem sikerült egy még nagyobb bravúr. Így sem vagyok azonban elégedetlen, hiszen ez pályafutásom egyik legértékesebb eredménye” – fogalmazott a dobó.

„Lehellel sikerült megtalálnunk a közös hangot, a saját ritmusunkban játszottunk, jókor jöttek a kiszállók, a szívünket-lelkünket beleadtuk a játékba, és ha kellett, átlendítettük egymást a nehezebb periódusokon is. Az ifjúsági fiúk mezőnyében Baranyi Zsombor és Borbély András párosa ugyancsak bronzérmet szerzett Dániában, így ez lett minden idők legjobb magyar szereplése a darts világkupák történetében” – tette hozzá Rucska József.

Kapcsolódó témák: #darts | #Győr | #világkupa |