Történelmi siker Mecséren

Fotó: Rózsás-Preiner Diána
Csaplár Kata
2022.07.08. 14:59

A mecséri labdarúgás életében még soha nem jegyeztek fel felnőtt bajnokcsapatot, ez a 2021/22-es megyei harmadosztályú bajnokság végén megváltozott, ugyanis Mezőörsöt egy ponttal megelőzve Mecsér bajnoki címe az utolsó Felpéc elleni győzelemmel biztossá vált. A tartalékcsapat bronzéremmel lett gazdagabb.

„Nagyon sokan, több éve dolgoztunk ezért az első helyért, így lett csapatunk 10 év alatt utolsóból első” – kezdte összegzését Dániel Csaba, a Solar CT Mecsér KSE elnöke. „A siker hátterében nagyon sok lemondás és munka áll, ennek is köszönhető, hogy egy megyei szinten elismert pályával rendelkezünk. Mindenki, aki részese volt ennek a hosszú útnak, úgy gondolja, megérte ennyi munkát áldozni a siker eléréséhez. Hálásak vagyunk mindenkinek, aki segített nekünk és támogatott minket. Nálunk mindenki a labdarúgás szeretetéért játszik ebben a családias környezetben” – emelte ki az elnök.

Nagy volt az öröm az utolsó mérkőzésen. Fotó: Rózsás-Preiner Diána

„Idén már egy osztállyal feljebb nevezünk. Két megye 2-es csapatot indítunk: egy felnőtt csapatot Horváth Zoltán irányításával és a magasabb osztály feltételeihez szükséges U19-es csapatot. Fontos szereplője még az egyesületnek a jelenlegi tartalékcsapat is, ők a megye 3-as bajnokságban kezdik meg a szereplést” – összegezte a klub elnöke a jövőbeli feladatokat.

“Terveink közé tartozik fejleszteni az utánpótlást, elkezdtünk szervezni egy U7-es és egy U9-es csapatot is, amihez korábban tartottunk már egy toborzót is” – hívta fel a figyelmet Dániel Csaba.

„Nem az a legnagyobb siker, hogy megnyertük a bajnokságot, hanem, hogy az út során egy családdá kovácsolódtunk össze” – vallják ezt Mecséren.

Fotó: Rózsás-Preiner Diána
Kapcsolódó témák: #bajnokság | #labdarúgás | #Mecsér |