Hirdetés
Női kosárlabda

Török és Dombai is a válogatottban

Fotó: Vig Norbert
Nagy Roland
2021.11.07. 10:34

Kijelölte az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő magyar női kosárlabda-válogatott keretét Székely Norbert szövetségi kapitány. A csapatban két győri játékos, Török Ágnes és Dombai Réka kapott helyet, a zöld-fehérek másik két meghatározó játékosa most kimaradt a keretből.

Hirdetés

„Bizakodással várjuk az előttünk álló selejtezőket. Látva a csoportot, nincs könnyű dolgunk, de mindent megteszünk azért, hogy továbbjutást érő helyen végezzünk. Sajnálom, hogy nem lehet velünk sérülése miatt a két győri lány, Weninger Virág, valamint Dubei Debóra” – fogalmazott Székely Norbert szövetségi kapitány. Rákbetegsége után ismét bekerült az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő együttesbe Gereben Lívia. Az Euroliga-főtáblás Szekszárd játékosa legutóbb a 2019-es Eb előtt volt kerettag. A lányok a hétvégén Szekszárdon találkoznak, és ott készülnek majd a november 11-i Spanyolország elleni hazai, valamint a három nappal későbbi izlandi mérkőzésre.

Csoportunkból eredményei és játékosállománya alapján kiemelkedik Spanyolország válogatottja. Mivel velük kezdjük a csoportkört, már az első mérkőzésünk alapjaiban határozhatja meg a selejtező sorozatot. Szekszárdon remek hangulat várható, a helyi szervezőktől minden segítséget megkapunk a zavartalan felkészüléshez. Bízom benne, hogy egy bravúros hazai győzelemmel tesszük meg az első lépést az Európa-bajnokság felé vezető úton” – nyilatkozta Pukler Gábor csapatvezető. A nemzeti csapat még a románokkal van azonos négyesben a selejtező C csoportjában. A 2023-as szlovén–izraeli közös rendezésű tornára a tíz első mellett a négy legjobb csoportmásodik jut ki.

A női válogatott kerete:
    ————————
Aho Nina (DVTK), Dombai Réka (UNI Győr MÉLY-ÚT), Gereben Lívia (Atomerőmű SC Szekszárd), Goree Cyesha (Atomerőmű SC Szekszárd), Határ Bernadett (Sopron Basket), Horváth Bernadett (Ludovika-FCSM Csata), Kányási Veronika (DVTK), Kiss Virág (NKA Universitas PEAC), Lelik Réka (Ludovika-FCSM Csata), Mérész Beatrix (ELTE BEAC Újbuda), Raksányi Krisztina (CDB Clarinos Tenerife, spanyol), Studer Ágnes (Atomerőmű SC Szekszárd), Török Ágnes (UNI Győr MÉLY-ÚT), Varga Alíz (Sopron Basket), Wentzel Nóra (NKA Universitas PEAC)

Hirdetés