Topligás fociklubok versengenek Kerkez Milosért

Pécskai István Fotó: AZ Alkmaar/Facebook
2023.07.04. 10:15

A legnívósabb európai bajnokságokban szereplő csapatok szeretnék megszerezni Kerkez Milost, az ETO FC korábbi labdarúgóját. A győri klubot 2019 és 2021 között erősítő, a magyar válogatottban immár alapembernek számító balhátvédért korábban a portugál Benfica jelentkezett be, most pedig olasz és angol élvonalbeli együttes tárgyal a menedzsmentjével a szerződtetéséről.

Az olaszországi átigazolási ügyekben jártas újságíró, Gianluca Di Marzio szerint Kerkez Milos a személyes feltételekben már megegyezett a Lazióval. Most már csak a focista jelenlegi csapatának, a holland AZ Alkmaarnak kell dűlőre jutnia a rómaiakkal, ami a játékos vételárát illeti. Az alkmaariak 15-20 millió eurót (5,6-7,5 milliárd forintot) kérnek Milosért.

Mindeközben angol lapértesülések szerint a Bournemouth is tárgyal a focista menedzsmentjével, így az sem elképzelhetetlen, hogy Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolását követően újabb magyar focistával erősödik a Premier League mezőnye.

Nemrégiben egyébként Szebasztijan Kerkez, a szélső védő édesapja a portugál Record című újságnak azt mondta: „Nem titok, hogy több mint tíz ajánlatot kaptunk már, ebből ötöt Angliából.”

A Daily Mail című lap a Bournemouth mellett a Newcastle United, valamint az élvonalból kiesett Leicester Cityt és Leeds Unitedet említi Angliából, a korábbi érdeklődők közül pedig a portugál Benficát és a német Borussia Dortmundot sorolja fel.

Kerestük Kerkez Milos menedzsmentjét, amely egyelőre nem reagált a hívásainkra.

Kapcsolódó témák: #átigazolás | #labdarúgás | #magyar válogatott |