Tomori és Planéta is kihagyja a vb-t

MTI Illusztráció: Pixabay
2023.10.20. 15:51

Két korábbi győri játékos, Tomori Zsuzsanna és Planéta Szimonetta biztosan nem lesz tagja a magyar női kézilabda-válogatottnak a november 30-án kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A nemzetközi szövetség a honlapján tette közzé a dán-norvég-svéd közös rendezésű tornára nevezett bő kereteket. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány 34 fős névsorában Tomori és Planéta mellett Kisfaludy Anett, valamint a súlyos térdsérülés után gyógyuló Szöllősi-Zácsik Szandra sem szerepel.

A 67-szeres válogatott Planéta – aki legutóbb tavaly októberben, az Európa-bajnoki felkészülés során volt tagja a keretnek, de Ljubljanába, a kontinenstornára nem utazott el – szeptember 1-jén az MTI-nek úgy nyilatkozott, készen áll a visszatérésre.

A jelenleg sérüléssel bajlódó Janurik Kinga, valamint a montenegrói Buducnost Podgoricában kevés játéklehetőséghez jutó Háfra Noémi tagja a keretnek. A világbajnokságra 18 játékos nevezhető, a mérkőzéseken 16-an léphetnek pályára.

A magyar válogatott Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.

A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig – amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

Kapcsolódó témák: #Győr | #kézilabda | #világbajnokság |