Tokody Tibor nem értette, miért körözik…

Győr+
2023.09.29. 18:00

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, Tokody Tibor körül ismét nincs nyugalom. Márciusban már egyszer körözte a rendőrség tartozás miatt. A volt labdarúgó akkor feladta magát, ám most ismét elfogatóparancsot adtak ki ellene – egy másik ügyben, sikkasztás miatt. A sportal.hu utolérte az egykori focistát, aki a lap munkatársától tudta meg, hogy ismét körözik...

Amikor március legeslegelején felkerült a keresett bűnözők korántsem dicsőséges fényképes tablójára, megdöbbent a sporttársadalom. Hiszen a Tibi rendes gyerek – így ismerte őt mindenki. S valóban: Tokody Tibor hosszú és sikeresnek mondható pályafutása alatt soha nem volt az a balhés játékos. Sőt, miután szögre akasztotta a focicsukát, edzőként ha ideiglenesen is, de a Győrt irányíthatta. Aztán egyszer csak eltűnt a futballtérképről, hogy a fotója néhány évvel később megjelenjen – a körözöttek között. Március után immár másodszor. Akkor ezt mondta a Sportálnak: „Nem követtem el semmit, amiért szégyenkeznem kellene, és elbújni a világ elől…”

„Megint körözési listán vagyok? Ezt most nem mondja komolyan! De hát miért? Hiszen tudják a telefonszámomat, a lakhelyemet, az elérhetőségemet a rendőrségen, a bíróságon. Bármikor megtalálhatnak. Értsék már meg, nincs miért bujkálnom! Köszönöm, hogy szólt, akkor most bemegyek a rendőrségre, és megígérem, visszahívom, ha túl vagyok rajta…”

Ez történt péntek délelőtt, amikor telefonon utolértem Tokody Tibort. – írja Sinkovics Gábor a sportal.hu-n, majd így folytatta a cikket: A hangján valóban meglepetés, sőt megdöbbenés érződött. Amikor Sinkovics óvatosan azt kérdezte tőle, hogy ez már egy másik ügy-e, ő szinte kikérte magának, mondván: nem bűnöző, akinek menekülnie, bujkálnia kell. Néhány órával később ígéretéhez híven visszahívta az újságírót.

„Mindenek előtt tisztázzuk, hogy én sem korábban, sem most nem feladtam magam, hanem bementem az őrsre, és tisztáztam a helyzetemet. Nem mindegy. Ugyanaz a nyomozó, ugyanabban a szobában, ugyanazzal a megértéssel fogadott, mint amikor néhány hónapja bementem hozzá. Akkor is széttárta a kezét, és most is. S valóban, a rendőrség nem tehet róla, hogy a bíróságról csak az ügyész ér utol, hogyha akar. Most az történt, hogy nem vettem át időben a bírósági idézést. Késtem, nagyjából egy hetet, nincs ezen mit szépíteni. De ezért körözési listára tenni valakit, aki egyébként mindenben partner – ez egyszerűen felfoghatatlan. Nem szeretnék újra magyarázkodásba bocsátkozni, mert nincs miért. Száznyolcvan euró a vita tárgya, egy olyan céggel, amelyből már rég kiléptem. Ahogy márciusban is elmondtam, a férfival, aki ezt az összeget követeli tőlem, azóta sem beszéltem. Ennek már több mint három éve. És az ügy csak húzódik és húzódik, én pedig újra a szégyenpadra ülhetek.

Hivatalosan sikkasztással vádolják Tokody Tibort. Egykori munkahelyén sofőrként dolgozott, rendszeresen járt külföldre, és elmondása szerint egy ilyen út során kerékbilincs került az autójára, és ő a cég számlájáról fizette be a büntetésül szolgáló 180 eurót. Amikor hazajött, a cég vezetője kérte tőle vissza a pénzt, de a volt labdarúgó azt mondta: ez nem a mi sarunk. Ebből lett bírósági ügy, Tokody Tibor legalábbis ezt mondja.

Kétségtelenül zavaros ez az egész, merthogy a híresztelések, sőt néhány azóta megjelent nyilatkozat szerint jóval többről van itt szó. Ami biztos, Tokody magánélete nem úgy alakult, ahogy eltervezte. Elvált, olykor szükségszálláson húzta meg magát, és nem titkoltan az alkoholhoz menekült. De csütörtök délután újra kihangsúlyozta: évek óta ugyanaz a munkahelye, tisztességesen dolgozik, rendezett életkörülmények között él, és nem bűnöző. – zárja a sportal.hu.

Korábbi cikkünk a témában:
Kapcsolódó témák: #elfogatóparancs | #labdarúgás | #rendőrség |