Labdarúgás

Tárgyalnak az ETO FC jövőjéről

Fotó: Vig Norbert
Győr+
2022.01.08. 09:05

Alapos gazdasági átvilágításon megy át a klub, komoly befektető áll a háttérben.

Amint arról beszámoltunk, a csapat a jövőben ETO FC Győr néven szerepel majd, hiszen december 31-i hatállyal a WKW Hungaria Kft. megszüntette szponzorációs és reklámszerződését az ETO Futball Kft.-vel.

„Ez egy átmeneti állapot, február elejére várható megoldás a klub ügyében, akkor bejelentjük a változást. Alapos gazdasági átvilágításon megy át a klub, a mögötte lévő gazdasági társaság és az akadémia, itt nem két fillérről van szó. Ez azt mutatja, hogy komoly befektető áll a háttérben, aki mindent átnéz, megvizsgál, mielőtt döntést hoz. Amennyiben létrejön az az adásvétel, amit másfél éve szervezünk, akkor elindul újra felfelé az ETO, és a cél nyilván az NB I.-be jutás lesz – mondta el dr. Dézsi Csaba András.

„Ezzel együtt a játék színvonala is olyan kell, hogy legyen, ami visszahozza a nézőket a lelátóra. Én is kijártam Hannich Péterék és Hajszán Gyuláék idejében a meccsekre, és azt szeretném, ha újra olyan hangulat uralkodna az ETO meccsein, mint akkor. Csoda persze nincs egyik napról a másikra, előbb meg kell teremteni a feltételeket, ezen dol-gozunk most – tette hozzá Győr polgármestere.

A két győri csapat év eleji menetrendje a következő:

Az NB II.-es ETO FC Győr labdarúgócsapatánál szintén hétfőn rajtolt a felkészülés a tavaszi idényre. Klausz László vezetőedző együttese legutóbb december 12-én, Tiszakécskén lépett pályára, és január utolsó napján már bajnoki meccset vív a Szombathelyi Haladás ellen. Január 8-án, szombaton máris felkészülési mérkőzés vár a csapatra, amikor a harmadosztályú Credobus Mosonmagyaróvár lesz az ellenfél az ETO Parkban. A zöld-fehérek 15-én, szombaton a Szolnokot, 19-én a Tiszakécskét, majd 22-én az osztrák Rapid Wien II. együttesét fogadják. Az ETO első bajnokija január 30-án a Szombathelyi Haladás ellen lesz hazai pályán, a Magyar Kupában pedig február 9-én Nagykanizsán játszik majd a Győr.

Rövid, mindössze tizenkét napos téli szünet után kezdte el a felkészülést az NB I.-es labdarúgó- bajnokság tavaszi idényére a Gyirmót FC Győr. Az első edzést január 3-án, hétfőn tartotta Csertői Aurél vezetőedző. Az Alcufer stadion infrastruktúrája – a fűtött talajú centerpálya és edzőpálya, valamint a nemrégiben átadott kollégium és sporthotel – lehetővé teszi, hogy a csapat hazai környezetben készüljön, így a gyirmótiak nem utaztak edzőtáborba. A csapat a tervek szerint heti 7-8 alkalommal edz és január 8-án, szombaton 13 órakor az első felkészülési mérkőzését is lejátssza az Alcufer Stadionban, a Dorogi FC ellen. A Gyirmót a tervek szerint január 12-én a III. Kerület TVE, január 15-én a Vasas együttesét fogadja, majd 23-án a MOL Fehérvár otthonában lép pályára.

A bajnokság a 18. forduló mérkőzéseivel január 29-én folytatódik, akkor Csertői Aurél csapata idegenbeli meccsen a Budapest Honvéddal játszik. A Gyirmót a tabella utolsó, 12. helyéről várja a folytatást három győzelemmel, öt döntetlennel és kilenc vereséggel, 14 ponttal. A csapat hátránya három pont a már bentmaradást érő 10. helyen álló Újpest mögött. A Gyirmót a Magyar Kupában a legjobb 16 között a Békéscsabával mérkőzik a továbbjutásért.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #Győr | #labdarúgás |