Takács Kincső a vb után: köszönöm a rengeteg gratulációt!

Szigeti Sándor Fotó: kajakkenusport.hu
2023.08.28. 16:35

Egy világbajnoki negyedik és egy hatodik helyezéssel tért haza Duisburgból a Graboplast Győri VSE kenusa, Takács Kincső, akit nemcsak az elért eredmények, a szurkolók biztatása is rendkívül motivál.

„Igaz, ezúttal nem olimpiai kvótaszerző számokban versenyeztem, de nagyon jól esett az a rengeteg gratuláció, amit kaptam. Jó érzés látni, hogy az emberek hisznek bennem és tudják, mennyi munka van egy ilyen vb-szereplés mögött.” – mesélte a Győr+ Médiának Kincső, aki az újpesti Horányi Dórával egy hatodik, a dunaújvárosi Hajdú Jonatánnal pedig negyedik helyet gyűjtött be Németországban.

„Dórival szobatársak voltunk, így jobban megismerhettük egymást. Megvan köztünk a közös hang, mindketten hosszútávra tervezünk ezzel a kettessel. Természetesen szerettünk volna előrébb végezni, és 44 másodperc alá bevinni az időnket. Ha viszont azt nézem, hogy alig egy hónapja térdeltünk össze az edzéseken, nem is olyan rossz ez a teljesítmény. A mostani 200 méter után olimpiai számban, 500 méteren is érdemes lenne kipróbálni magunkat– tette hozzá a Graboplast Győri VSE versenyzője.

Takács Kincső és Hajdú Jonatán (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

„Jonatántól – vagy, ahogy mi nevezzük, Johnny-tól – több dolgot is tanultam technikában, nagyon tapasztalt kenus, sokat segített. Csak egy pici kellett volna ahhoz, hogy mix-kettesek 500 méteres távján dobogóra állhassunk. Johnnyval annyit sem tudtunk készülni, mint Dórival, mégis fokozatosan összecsiszolódtunk, és a döntőben mentük a legjobb pályánkat. És ha most nem is jött össze az érem, büszke vagyok erre a negyedik helyezésre” – mondta Kincső.

„Tegnap este érkeztünk haza Duisburgból, most még minden porcikám fáj, de ez így van jól, mert azt jelenti, hogy mindent kiadtam magamból. Most egy hosszabb pihenő következik, viszont nekem már a folytatás lebeg a szemem előtt. Szeretnék ebből a világbajnokságból építkezni, és a jövő évben olimpiai számokban is bizonyítani, a hazai és a nemzetközi mezőnyben is – hangsúlyozta a világ- és Európa-bajnok győri kenus.

Korábban a témában: