Szurkoljunk együtt a válogatottnak: megnyílik Győrben az EB-terasz!

P. Csapucha Adrienn Fotó: O. Jakócs Péter
2024.05.30. 18:09

Június 14-én kezdődnek az Európa-bajnokság csoportmeccsei, a legnagyobb örömünkre a magyar válogatott részvételével, a srácok ugyanis fantasztikus játékukkal sorozatban harmadszor kiharcolták, hogy ott legyenek a kontinensviadalon. Mi győriek pedig közösen szurkolhatunk a labdarúgóknak, hiszen az egykori víziszínpad helyén megnyílik az EB-terasz. 28 négyzetméteres full HD kivetítőn élvezhetjük a mérkőzéseket, csak az üdvrivalgás ne maradjon el: Hajrá Győr, hajrá Magyarország!

A 2024-es foci EB 22 játéknapból tevődik össze, a Rába-parti helyszínen 51 mérkőzésből 45-öt tekinthetnek meg az érdeklődők. A csoportmeccsek ideje alatt három mérkőzés lesz, 15:00, 18:00 és 21:00 órakor. Majd az elődöntőben és a döntőben napi egy meccsen szurkolhatunk kedvenceinknek a győri EB-teraszon. Marco Rossi tanítványai az első megmérettetéseiket a skótokkal, a németekkel és a svájciakkal vívják. „Egészen szenzációs az az eredmény amit évek óta hoz a magyar válogatott. Mindig izgalmas az Európa-bajnokság, talán nincs is olyan sportszerető aki ne követné az eseményeket, így nem is volt kérdés, hogy idén is megnyitjuk az EB-teraszt, egy már jól bejáratott helyszínen. Nem könnyű egyébként olyan területet találni, ahol ekkora közönség számára megfelelő körülményeket tudunk biztosítani, de reméljük ezt ismét szeretni fogják a győriek és a hozzánk érkező vendégek” – árulta el Szeles Szabolcs a Győr+ Médiának.

A teraszon a torna ideje alatt mérkőzésenként több mint 600-an foglalhatnak majd helyet. „Természetesen ingyenes biztosítjuk ezt a szórakozási lehetőséget a labdarúgás szerelmeseinek. Az időjárás persze mindig befolyásoló tényező, de reményeink szerint az égiek is velünk lesznek, büfével is készülünk, minden igényt igyekszünk kielégíteni” – ezt már Török Zsolt az önkormányzat sportosztályának vezetője mondta portálunknak.

Az EB és vele a terasz június 14-én a Németország-Skócia találkozóval startol, mi magyarok június 15-én 15 órakor lépünk először pályára!

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid