Megszorongatta a listavezetőt a Győr Prágában

Győr+ Fotó: fiba.basketbal
2023.12.20. 21:15

Keményen küzdött, de végül négy ponttal kikapott a SERCO UNI Győr a cseh USK Praha otthonában szerdán a női kosárlabda Euroliga csoportkörének tizedik fordulójában.

Remekül kezdtük a mérkőzést, Slocum triplája egy 8–2-es roham nyitányát jelentette. A folytatásban megmaradt a lendület, 11–4 után tudott közelíteni a csoportelső cseh bajnok, de 10–11 után ismét nőtt a vendégelőny, a negyed végéig kitartott ez a különbség (14–19). A második tíz perc elején nyolc pont is volt a győri előny, de aztán a Praha elkezdett felzárkózni, a szakasz közepén Voracková triplájával először vezetett a házigazda (26–25). A hosszabb kosárcsendet Goree büntetője törte meg (28–26). A félidő hajrájában a házigazdák felé nyílt az olló, 34–26 is volt már a javukra, húsz perc után is nyolc pont volt a differencia (39–31).

A második félidőben hullámzott a játék, hol kisebb, hol nagyobb volt a két csapat közötti különbség. A csehek 47–39-es vezetését követően feljöttek Törökék két pontra (49–47), és bár megint újítottak Natalia Hejková tanítványai, amire újfent volt válasz, így a zárófelvonás előtt mindössze négy pont hátrányban voltunk (59–55). Ebben is hasonló volt a forgatókönyv, többször közelítettek a vendégek ellenfelükhöz, akik azonban mindig visszaverték az újabb rohamot. A hajrá 73–65-ről kezdődött, ezt az időszakot 6–2-re megnyertük, így bár vereséggel zártuk az évet, ám ezért a küzdésért is minden dicséretet megérdemelnek a lányok, hiszen a végső győzelemre is esélyes prágaiak dolgát alaposan megnehezítette.

Az egy győzelemmel és kilenc vereséggel csoportja utolsó helyén álló győri csapat január 10-én a francia Landes otthonában folytatja nemzetközi szereplé

Forrás: gyorikosar.hu

Kapcsolódó témák: #euroliga | #Győr | #női kosárlabda |