Labdarúgás

Szertefoszlott álom: Kalmár nem lehet ott az EB-n

Fotó: mlsz.hu
Győr+
2021.04.11. 14:25

A magyar labdarúgó-válogatott középpályásának, Kalmár Zsoltnak elszakadt a külső oldalszalagja. A dunaszerdahelyi DAC győri nevelésű játékosa hosszabb kihagyásra kényszerül, így lemarad a nyári Európa-bajnokságról.

Kalmár a 4–1-re megnyert andorrai világbajnoki selejtezőmérkőzésen sérült meg, a 25 éves labdarúgót a 29. percben le is kellett cserélnie Marco Rossi szövetségi kapitánynak. Kalmár Zsolt a DAC hivatalos honlapján beszélt az érzéseiről, miután megtudta, hogy súlyos sérülése miatt nem léphet pályára a részben magyar rendezésű labdarúgó Eb-n.

„Új MRI-vizsgálat kellett, mert a vérömleny miatt az első felvételen nem látszódott jól a sérülés terjedelme. A második vizsgálat már pontosan a sérülés helyére volt irányítva, és sajnos kimutatta, hogy nem jó a helyzet, és valószínűleg műtét vár rám. Őszintén bevallom, amikor megtudtam a hírt, nagyon rosszul esett. Szinte egész este sírtam” – mondta Kalmár.

Hozzátette, aki ismeri, az tudja róla, mennyi munkát és időt fektetett abba, hogy kiváló állapotban legyen és kijusson az Európa-bajnokságra, ám egy szerencsétlenség miatt ez az álom most szertefoszlott.

,,Nehéz időszak ez számomra, de érzem a család és a mellettem lévő emberek támogatását.”

A győri születésű középpályás biztos abban, hogy erősebben fog visszatérni. A nyári, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon a magyar válogatott a Puskás Arénában fogadja a címvédő portugálokat és a világbajnok franciákat, majd a németek vendége lesz Münchenben.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |