Európa-bajnokság

Szépen csillogó ezüstéremmel zártak a győri kajak-kenusok Poznanban

Fotó: kajakkenugyor.hu
Győr+
2021.06.06. 10:30

Két arany, két ezüst és egy bronzérem mellett egy 8., egy 10. és 13. helyezéssel, összességében tehát nagyszerű eredménnyel zártak a győri versenyzők a lengyelországi kajak-kenu Eb-n.

A Graboplast Győri VSE sportolói számára vasárnap délelőtt újabb éremmel fejeződött be a lengyelországi Poznanban zajló kajak-kenu Európa-bajnokság.

Az utolsó versenynap délelőttjére is maradt izgulnivalónk, hiszen második döntőjében volt érdekelt a Balla Virág – Takács Kincső páros. Kenu kettes női duónk ezúttal a 200 méteres fináléban állt rajthoz, és remek versenyzéssel a második helyzet szerezte meg.

A lányok a mai döntő után a kajakkenusport.hu kamerájának nyilatkoztak a helyszínen:

Balla Virág: „Nagyon örülünk, hogy az ukrán kettőst ezúttal sikerült megelőznünk. Az ötszáz méter alapján azt gondoltuk, sokkal erősebbek és gyorsabbak lesznek, de ezek szerint ők is verhetők, úgyhogy ennek megfelelően fogunk majd készülni.”

Devecseriné Takács Kincső: „Nem is annyira fizikailag voltunk fáradtak, korábban egy kicsit fejben nem találtuk a helyünket. Most viszont pozitív élmény ez a kétszáz méteren megszerzett második helyezés, mert úgy érzem, hogy ezt a lendületet bele tudjuk rakni az ötszáz méterbe, szerintem most erre fogunk építkezni.”

(A lányoknak az idei Eb-n ez volt a második érmük, hiszen szombaton 500 méteren bronzérmesek lettek.)

Balla Virág pedig összesen három érmet gyűjtött be a kontinensviadalon: a két páros mellett 500 méter egyesen ezüstéremnek örülhetett.

Fotó: kajakkenusport.hu

Az Európa-bajnokságon újra kiemelkedő formában versenyzett Kopasz Bálint kajakosunk, aki két aranyéremmel gazdagította kollekcióját. Előbb ötszáz méteren bizonyult legjobbnak férfi kajak egyesben, majd szombaton a királykategóriában, vagyis ezer méteren is diadalmaskodott.

„Elég sok versenyen részt vettem már az idén, nekem ez kellett ahhoz, hogy igazán formába lendüljek. Jó volt az utazótempóm, örültem, hogy nem szorongat senki, és még indulni is tudtam a végén. Úgy érzem, hogy ezzel a győzelemmel biztossá vált az olimpiai részvételem egyesben, most pihenek néhány napot, aztán folytatom a felkészülést.” – nyilatkozta az ezer méteres döntőt követően Kopasz Bálint.

Korábban a témában: