Kajak-kenu

Újra Kopasz Bálint a királyszám Európa-bajnoka

Fotó: kajakkenusport.hu
Győr+
2021.06.05. 11:56

Pénteken ötszázon, szombaton pedig a fő számában, ezer méteren szerzett Európa-bajnoki arany érmet a Graboplast Győri VSE kiválósága.

2019-ben Kopasz Bálint Eb, és vb aranyérmet szerzett K-1 1000 méteren, ma pedig megvédte Európa-bajnoki címét a magyar versenyző, aki ezzel bejelentkezett egy tokiói dobogós helyezésért a legelismertebb férfi kajakos versenyszámban.

Elképesztően rajtolt K-1 1000 méteren Kopasz Bálint is az ötös pályán. Neki balra nagy riválisa, a portugál Fernando Pimenta, jobb oldalán pedig a németek 21 éves tehetsége, Martin Hiller indult, és a mezőny hatalmas tempóban haladt az első 300 méteren. A magyar versenyző 600-ig vezetett kicsivel, aztán hagyta előre menni a portugált, majd a vége előtt 250 méterrel elindult, amire Pimenta már egyáltalán nem tudott reagálni, így Kopasz Bálint nagy előnnyel lett a kontinens legjobbja, a harmadik végül a belga Peters lett – írja a kajakkenusport.hu

A rendkívül fontos győzelem után, édesanyjával (fotó: kajakkenusport.hu)

„Elég sok versenyen részt vettem már az idén, nekem ez kellett ahhoz, hogy igazán formába lendüljek. Jó volt az utazótempóm,örültem, hogy nem szorongat senki, és még indulni is tudtam a végén. Úgy érzem, hogy ezzel a győzelemmel biztossá vált az olimpiai részvételem egyesben, most pihenek néhány napot, aztán folytatom a felkészülést.” – nyilatkozta Kopasz Bálint a győzelem után.

Forrás: kajakkenusport.hu