Szép volt, Lang Ádám és Schäfer András!

Fotó: O. Jakócs Péter
Pécskai István
2022.09.27. 12:00

Győri és dunaszerdahelyi kötődésű futballista is részese volt a magyar válogatott Nemzetek Ligája-menetelésének. A mieink Olaszország mögött, Németországot és Angliát megelőzve másodikként zártak A divíziós csoportjukban.

Lang Ádám 2012 és 2015 között erősítette a Győri ETO-t, amellyel bajnoki címet is szerzett idehaza. A ma már a ciprusi Omonia Nicosiában játszó védő alapembernek számít a nemzeti csapatban. Természetesen csalódott volt az olaszok elleni 2-0-s vereség miatt, hiszen a válogatott az utolsó pillanatban maradt le a Nemzetek Ligája négyes döntőjéről.

Lang Ádám (balra) szerint önbizalmat kell meríteni a Nemzetek Ligája-szereplésből / Fotó: O. Jakócs Péter

„Persze keserű a szánk íze, hiszen szerettük volna szépen lezárni az eddigi remek sorozatunkat. Még mindig tanulunk, s van hova fejlődnünk. Ugyanakkor jó alapokra támaszkodhatunk, ezt meg kell őrizni, és hitet, önbizalmat kell magunkkal vinni az Európa-bajnoki selejtezőkre – fogalmazott Lang, akivel a nemzeti csapat Angliát kétszer is megverte az NL-ben, Németország ellen pedig két meccsen négy pontot szerzett. – Abból építkezhetünk, hogy jó csapatok ellen tudtunk labdát birtokolni, többször is nehéz helyzetbe tudtuk őket hozni, s meg is tudtuk őket verni. Igazán örömteli, hogy képesek vagyunk dominálni topcsapatok ellen. Ha ezt egyszer, kétszer, háromszor meg tudjuk csinálni, akkor miért ne lehetnénk képesek mások ellen is erre? Az a következő feladat, hogy a kisebb csapatokkal szemben is tudjunk dominálni, jól és eredményesen futballozni.”

Schäfer András, a német élvonalban éllovas Union Berlin középpályása korábban a szlovák DAC együttesében futballozott. Langhoz hasonlóan elévülhetetlen érdemei vannak a válogatott kiváló szereplésében. A Győr+ Média kérdésére elmondta, büszke rá, hogy a nemzeti csapat a világ legjobbjai ellen is kiválóan helytállt.

Schäfer András (balra) büszke a nemzeti csapatra / Fotó: O. Jakócs Péter

Amikor kisorsolták a csoportunkat, s Angliát, Olaszországot, valamint Németországot kaptuk, mindenki azt mondta, talán egy vagy két pontot szerezhetünk, s jó esetben rúgunk egy-két gólt. Ehhez képest tíz pontot gyűjtöttünk, s az olaszokkal szemben hetvenezer néző előtt játszhattunk a Puskás Arénában, hogy bejussunk a négyes döntőbe. Elképesztő, hogy mit értünk el. A csapattársaim és a teljes stábunk tagjai előtt meg kell emelnem a kalapom, mindenki a maximumot nyújtotta, hogy sikeresek legyünk. Ezt szeretnénk folytatni, jó úton vagyunk” – jelentette ki Schäfer.

Hozzátette, a válogatott önbizalomtól telve kezdi majd meg a következő Európa-bajnoki selejtezősorozatot, amelynek sorsolását az első kalapból várhatja a gárda.

„El kell hinnünk, hogy a legjobb csapatok ellen is van keresnivalónk. Akármelyik csoportban játszunk, lehet esélyünk a kvalifikációra. Az a következő feladatunk, hogy megtanuljunk dominálni és nyerni a velünk egy szinten lévő, vagy nálunk gyengébb együttesek ellen is” – hangsúlyozta a focista.