Szenzációs teljesítmény: az UNI-Győri Úszó SE végzett az úszó OB élén

Győr+
2024.04.16. 08:31

Közel 20 ország félezer versenyzője vetélkedett a bajnoki címekért Budapesten, a Duna Arénában április 9–12. között rendezett olimpiai kvalifikációs országos bajnokságon. Az UNI-Győri Úszó Sportegyesület versenyzői a rendkívül erős mezőnyben egyéni csúcsaik mellett 8 arany, 4 ezüst és 3 bronzérmet szereztek. A Széchenyi István Egyetem hallgatója, a MEFOB Feszt egyik nagykövete, Sebestyén Dalma egymaga nyolc érmet – köztük négy aranyat – gyűjtött.

A nagyszerű teljesítménnyel a győri fiatalok valamennyi csapatnál jobban teljesítettek, így az éremtábla élén végeztek, olyan óriásokat megelőzve, mint a BVSC, a Kőbánya SC, a Vasas vagy éppen a Ferencváros.

Nagyon büszke vagyok a csapatra, nemcsak a medencében, hanem az azon kívül mutatott értékek miatt. Az itt töltött napok alatt minden pillanatban éreztem a koncentrációt, az akaratot és mindenekelőtt a sportemberi jelenlétet. Büszke vagyok arra, hogy rendkívül fiatal csapatunk ilyen szépen helytállt” – fogalmazott Petrov Árpád vezetőedző. Hozzátette, idén csak felnőtt szinten négy világversenyen – világbajnokságon, Európa-bajnokságon, olimpián, rövidpályás vb-n vesznek részt úszóik, ezért – bár nem az országos bajnokság volt a szezon fő fókusza – óriási siker, hogy a világszínvonalú magyar úszósport hazai éremtábláján az UNI-Győri Úszó SE áll az élen.

A nemzetközi mezőnyben a győri Sebestyén Dalma, a Széchenyi István Egyetem hallgatója, az idei győri MEFOB Feszt egyik nagykövete nyerte a legtöbb érmet: négy arany, két ezüst és két bronzéremmel térhetett haza az országos bajnokságról. „Idén szerencsére nagyon sok dolgom lesz, ez a verseny tulajdonképpen csak egy kirándulás volt. A szövetség által biztosított két edzőtábort mi a nyári Európa-bajnokság és az olimpia elé osztottuk be, vagyis ezek segítsége nélkül szerepeltünk így, ami több mint biztató. Nagyon köszönöm a csapatnak, és szeretteimnek, az ő kitartásuk nélkül biztosan nem szerepelhettem volna ilyen eredményesen. Büszke vagyok, hogy az UNI-Győri Úszó SE tagjaként élhettem meg ezt a pillanatot” – értékelt Sebestyén Dalma.

Forrás: Széchenyi István Egyetem