London

Szenzációs győri siker az angliai darts világbajnokságon

Fotó: Magyar Darts Szövetség
Szigeti Sándor
2022.04.04. 09:27

Szenzációs győzelemmel kezdte meg szereplését az angliai WDF amatőr darts világbajnokságon Ihász Veronika vasárnap este. A Győri Darts Club versenyzője söpréssel búcsúztatta az első fordulóban az amerikai Paula Murphyt.

A Eurosport élő adásában, kamerák kereszttüzében vonult fel a színpadra Ihász Veronika, hogy a világhírű Lakeside Country Clubban lejátssza a magyar sporttörténet első világbajnoki darts meccsét.

A hangszórókból stílszerűen Hevesi Tamás: „Ezt egy életen át kell játszani” című dala szólt. Mindjárt az első sorozata akár a PDC profi férfi mezőnyében is megállta volna helyét: nyitásként 121-gyel kezdett.

Lendülete ezután sem hagyott alább: egy játékot sem engedett amerikai ellenfelének, söpréssel búcsúztatta, győzelmével pedig bejutott a világbajnokság legjobb 16 játékosa közé:

„Még nem sikerült feldolgozni a győzelmet, úgy érzem, egy buborékban vagyok, de a támogatás, amit kaptam… Felrobbant a telefonom, annyian üzentek, nagyon köszönöm mindenkinek. Meglepődtem, nem tudtam, hogy 55 százalékban dobtam a kiszállókat. Többször gyakoroltuk az elmúlt napokban, és igazat kell adnom a páromnak, aki mondta, hogy csak el kell hinni, és a színpadon bemegy ami a gyakorláskor nem. Bejött. A következő napok programját még nem tudom, most pihenni szeretnék, de valószínűleg, meccseket fogok nézni és néha elvonulok gyakorolni. Ennél bővebb, pontosabb programom még nincs” – fogalmazott a tornát közvetítő Eurosport tv-csatorna magyar adásában.

Ihász Veronika a magyar dartssport első győzelmét aratta világbajnokságon.

A győri dobó a következő fordulóban egy igazi nagyágyúval, az ötödik helyen kiemelt, két éve világbajnoki elődöntőt játszó angol Beau Greaves-szel találkozik. A mérkőzést magyar idő szerint csütörtökön délután rendezik.

Kapcsolódó témák: #darts | #Győr | #világbajnokság |