Gladiátor Box Akadémia

Szenzációs győri ezüst az országos ökölvívó bajnokságon

Fotó: Gladiátor Boxakadémia/Facebook
Győr+
2020.11.01. 07:53

A győri Gladiátorok versenyzője többek között a tavalyi ezüstérmest ejtette ki 69 kg-osok mezőnyében, és meg sem állt a fináléig.

A Győri Patent Gladiátor Box Akadémia versenyzője, Gerzsenyi István remek bokszot mutatott be a 69 kilogrammosok mezőnyében már a pénteki első selejtező fordulóban, és meggyőző bunyóval biztosította helyét a legjobb nyolc között a 2020-as győri Papp László Országos Ökölvívó Bajnokságon.

Aztán a negyeddöntőben a tavalyi bajnokság ezüstérmese, az érdi Pócza Milos várt rá, aki a második kiemelést kapta a váltósúlyban (69kg). Pócza magassági fölényét próbálta kihasználni kettejük összecsapásán, míg Gerzsenyi folyamatosan lopta a távolságot, és nagyobb ütőerejével operált. A győri versenyző állóképessége, és harcossága meghozta a sikert – így a nap egyik meglepetését szállító Gerzsenyi bizakodva várhatta a hétvégi folytatást – írja a boxing.hu

Ahol aztán egészen a döntőig verekedte magát. A fináléban végül a Vasasban bokszoló Kozák László jobbnak bizonyult nála, de Gerzsenyi kiváló formájának köszönhetően így is ezüstérem került az ob házigazdájaként is remek teljesítményt nyújtó győri Gladiátorokhoz.

A győri ob-n természetesen a koronavírus-járvány miatt szigorú egészségügyi és higiéniai szabályok voltak érvényben, mint például a maszkviselés és a távolságtartás.

A négynapos eseményen összesen 41 női és 85 férfi versenyző szerepelt az Olimpiai Sportparkban.

Forrás: mti/boxing.hu/Gladiátorok

Nyitókép: Gerzsenyi István kezét emelik a magasba a győztes elődöntő után. Fotó: Patent Gladiátor Boxakadémia/Facebook

Tekintse meg az eseményen készült képgalériánkat!

Kapcsolódó témák: #Gladiátor Box Győr | #ökölvívás | #sport |