Széchenyis sikerek a II. Egyetemi Tenisz Kupán

Győr+ Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség
2022.12.21. 12:22

Szép eredményeket értek el a Széchenyi István Egyetem oktatói és hallgatói a második alkalommal megrendezett országos Egyetemi Tenisz Kupán. A győrieknek mindhárom éremből jutott, és jövőre még több versenyzővel képviselnék az intézményt.

Hagyományteremtő céllal rendezték meg tavaly az I. Egyetemi Tenisz Kupát, amelynek sikere nyilvánvalóvá tette a folytatást. A Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség, a Budapesti Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Tenisz Szövetség szervezésében megvalósult eseményen egyéniben és párosban is megmutathatták tudásukat az amatőr és a profi versenyzők. A Széchenyi István Egyetem hallgatói és oktatói egy első, egy második és két harmadik helyezést értek el a fővárosi versenyen. A legeredményesebb Schäffer Dávid lett, aki egyéniben egy bronzérmet, párosban pedig testvérével, Schäffer Tamással aranyérmet szerzett. A tatabányai testvérpár az egyetem gazdálkodási és menedzsment szakos végzős hallgatói.

Schäffer Tamás és Schäffer Dávid a kupával

Nyolcéves korunk óta teniszezünk. A tévében láttuk Federer és Nadal játékát, s rögtön magával ragadott minket ez a sport. Szüleink levittek minket a pályára, s azóta is mindennapjaink része a tenisz” – fogalmazott Schäffer Dávid. Hozzátette, 14 éves korukban kezdtek országos szinten versenyezni, és az egyik legnagyobb közös sikerük a diákolimpián szerzett bronzérem. „A gimnáziumi évek végén már elsősorban tanulmányainkra koncentráltunk, és mindketten a Széchenyi István Egyetemet választottuk. Tetszett a város, az intézmény hangulata, környezete, a színes sportolási és szórakozási lehetőségek. Ráadásul sok barátunk is ide jelentkezett, így nem volt kérdés, hogy Győrben szeretnénk tölteni egyetemi éveinket” – fűzte hozzá Schäffer Tamás, aki a tavalyi, első egyetemi kupán már szerzett egy ezüstérmet.

A testvérpár tagjai elmondták, bár nehezen indult számukra a verseny, a negyeddöntőktől kezdve nagyon belelendültek, a késő estébe nyúló döntőben pedig 1–4-es hátrányból visszakapaszkodva tudtak győzelmet aratni egy nagyon erős páros ellen. Dávidnak másnap, az egyéni küzdelmek során fáradtan is sikerült a remek teljesítményt megtoldani egy újabb dobogós helyezéssel. Ismerjük egymás gondolatait, megbízunk a másikban, ez volt a siker kulcsa. Boldogok vagyunk, hogy egy ilyen színvonalas versenyen képviselhettük az egyetemet, méghozzá eredményesen” – összegezték.

Dr. Makó Emese, az egyetem Közlekedésépítési és Vízmérnöki Tanszékének tanszékvezetője ugyancsak nagyszerű eredményt ért el, hiszen a női oktatók versenyében bronzérmet szerzett. „Nyolc éve kezdtem teniszezni, de csak négy éve játszom intenzívebben. Negyvenéves koromig egyik sport sem fogott meg igazán, amikor aztán a gyerekeim révén megismerkedtem a tenisszel. Azóta megszállottan játszom, amikor csak tudok” – mesélte. Hozzátette, eddig csak néhány versenyen vett részt, de a tavalyi első egyetemi kupán már ő is tagja volt a mezőnynek.

Javasoltuk a szervezőknek, hogy nyáron is szervezzenek ilyen versenyt, és vegyes párosok is indulhassanak. Örülnék, ha jövőre még többen részt tudnánk venni az egyetemről, és csapatként szurkolhatnánk egymásnak” – emelte ki a tanszékvezető.

Dr. Gyömörei Tamás, az egyetem Testnevelési és Sportközpontjának központvezetője az 55+ korosztályban indult.Nagyszerű verseny volt, amelyben második helyezést sikerült elérnem. Bár még csak a másodízben rendezték meg az országos Egyetemi Tenisz Kupát, a szervezők kiváló munkát végeztek, színvonalas eseményen képviselhettük egyetemünket, amelyen a jövőben is szeretnénk szép eredményeket elérni” – összegezte a központvezető.

Nyitókép: Balról a második dr. Gyömörei Tamás, az egyetem Testnevelési és Sportközpontjának központvezetője.

Kapcsolódó témák: #siker | #Széchenyi István Egyetem | #tenisz | #verseny |