Lefújták az idényt: nem örülnek a klubok, de helyes döntésnek tartják

Számukra véget ért az idei bajnokság

Fotó: ETO FC Győr
Nagy Roland
2020.05.08. 12:03

A Magyar Kupában és az NB I.-ben folytatódnak a küzdelmek, az NB II.-ben és az NB III.-ban azonban nem lesz több meccs a 2019–2020-as hazai labdarúgószezonban. Utóbbiaknál a tabella jelenlegi állása egyben a végső sorrend is a klubok között. Az ETO, a Gyirmót és a Ménfőcsanak sem lép már pályára.

A két győri csapat közül az ETO FC állt jobban a másodosztályban a lejátszott 27 forduló után.

A zöld-fehérek a tabella 6. helyét foglalták el 41 pontjukkal, 13 ponttal lemaradva a még feljutást érő második helyezett Budafok mögött.

Az ETO a szezon márciusi felfüggesztésekor bejelentette, hogy a vezetőedző Kondás Elemér szerződését módosítja, az már júniusban lejár, így biztos, hogy az új idényt nem vele kezdi a csapat. A klubnál Kondás nélkül is készültek a tavaszi folytatásra, hiszen a játékosokon koronavírustesztet is végeztek, ami mindenkinél negatív eredményt mutatott.

Fotó: ETO FC Győr

Bíztunk a folytatásban a legutolsó pillanatig, de érthető a döntés, mert az egészség sokkal fontosabb mindennél. Ezt a helyzetet el kell fogadni, és készülni a következő szezonra. Az első két helyezett elhúzott tőlünk, így a feljutásra kevés esélyünk volt, a kiesés sem fenyegetett minket, de léphettünk volna még előre. Pár napja elkezdtünk edzeni, ami sokkal jobb, mint otthon futni, erősíteni, végre labdával is találkozunk. Biztosan lesz majd szünet a nyáron, és utána kezdjük az alapozást.

Én azért jöttem haza januárban, hogy az ETO-val jussak fel az NB I.-be, erről nem tettem le, ez a cél” – nyilatkozta Priskin Tamás, az ETO válogatott csatára.

Közben óriási sikert könyvelhetett el az ETO FC U19-es csapata, amely a bajnokság lezárásával első helyen végzett, így részt vehet a Kelet-Európai Ifjúsági Bajnokok Ligája selejtezőjében.

Fotó: ETO FC Győr

A Gyirmót egy pozícióval az ETO mögött, a 7. helyen állt, amikor az MLSZ lezárta a bajnokságot, a feljutásra már a kék-sárgáknak is kevés volt az esélyük. Csertői Aurél együttese gyengén kezdett a téli szünet után, hiszen nem nyert meccset 2020-ban, de a vezetőedző úgy érzi, tudott volna javítani, és előrébb lépni a csapat.

„Felkészültünk erre a döntésre is, de persze szíve szerint mindenki játszott volna, hiszen ez az életünk. Biztosan átgondolt határozat született, amivel egyetértünk. Szerettük volna bizonyítani, hogy jobbak vagyunk annál, mint amit az utóbbi időben mutattunk, de ez innentől kezdve csak fikció.

Egyelőre nem tudjuk, mikor kezdődik a következő szezon, várjuk az ezzel kapcsolatos hivatalos állásfoglalást, ennek tükrében tudjuk megtervezni a felkészülést. A játékosaink egyéni edzésterv alapján otthon próbálták megfelelő erőben tartani magukat, nem tértünk még vissza az Alcufer Stadionba, ez tervben volt, de most várunk” – nyilatkozta a vezetőedző.

Fotó: Gyirmót FC Győr

Az NB III. Nyugati csoportjában szereplő Ménfőcsanaknál evés közben jött meg az étvágy, a csapat jól játszott, jöttek a sikerek, így elérhető közelségbe került az éremszerzés is. A csanakiak a tabella 4. helyéről kezdhették volna a folytatást, kilenc ponttal lemaradva a harmadik helyezett Lipót és tizenkettővel a listavezető Érd mögött. A bajnokságból 11 forduló volt még hátra.

„Ahhoz, hogy a negyedik helynél feljebb jussunk, nagy bravúrok kellettek volna, de a dobogó kiharcolása nem volt elképzelhetetlen. A reális elvárás önmagunkkal szemben az erőviszonyok alapján valahol a harmadik és a hetedik hely között van. Kilenc kemény hetet készültünk arra, hogy egy jó tavaszt produkáljunk, ezután két forduló ment le, és szünet következett. Megint elkezdtünk edzeni, és jött a végleges döntés.

Május végéig mindenképpen mozgásban maradnánk, utána elmehetnének a játékosok három hét szabadságra, és ezt követően kezdődne a felkészülés. Úgy tippelünk, hogy augusztus végén indulna az új idény, ahol borulhat sok minden, amit eddig a papírforma ígért, hiszen a vírushelyzet a gazdasági életbe, így a klubok támogatóinak életébe is beleszólt” – mondta a Ménfőcsanak vezetőedzője, Rozmán László.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Járványhelyzet | #labdarúgás |