Szalai Ádám visszavonul a válogatottságtól

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Győr+
2022.09.21. 10:30

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya befejezi karrierjét a nemzeti csapatban. A svájci Basel támadója a németek és az olaszok elleni Nemzetek Ligája-mérkőzést még lejátssza a csakfoci.hu értesülései szerint, ezt követően azonban nem lép többet pályára a válogatott színeiben.

A magyar válogatott csapatkapitánya szerdán sajtótájékoztatón jelentheti be döntését.

csakfoci.hu úgy tudja, komoly esély van arra, hogy Szalai Ádám Németország, majd Olaszország ellen viseli utoljára – tétmeccsen legalábbis biztosan – a magyar válogatott mezét.

Amennyiben a nemzeti csapat kapitánya Lipcsében, majd Budapesten is pályára lép, úgy 86 mérkőzéssel a háta mögött búcsúzhat el a címeres meztől.

Szalai korszakos egyénisége a magyar válogatottnak: 2009 februárjában, Izrael ellen mutatkozott be a nemzeti csapatban, összesen hét szövetségi kapitánynál is kihagyhatatlan és az egyik legfontosabb tagja volt az együttesnek. Később aktív részese volt a csapat modernkori sikerkorszakának is.

Két Európa-bajnokságon vett részt, az Ausztria (2016) és Németország (2021) elleni csoportmeccseken be is talált, és mindkét tornán a csapat egyik vezéregyénisége volt. 84 eddigi válogatott meccsén 25 gólt szerzett, ezzel a magyar örökranglista 17. legeredményesebb játékosa a 34 éves támadó. 

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |