Hirdetés
Szenzációs Szebi

Szabó Szebasztián a pazar Eb-tripla után: „a VB-n még jobb szeretnék lenni”

Győr+ / mti
2021.11.06. 17:48

A győri úszó teljesítményére már szavakat is nehéz találni: Szabó Szebasztián harmadik Eb-aranyát gyűjtötte be Kazanyban, ezúttal ráadásul világcsúccsal.

Hirdetés

A Győri Úszó SE 25 éves versenyzője – akinek felkészítője a győri klubnál a Petrov Iván és Petrov Árpád, valamint az egyesület edző kollektívája – az elődöntőből 22.00 másodperces Európa-bajnoki rekorddal, a legjobb idővel jutott tovább.

A fináléban ezúttal is fantasztikusan úszott. A fordulót követően majd egy testhosszal került riválisai elé, és végül 21.75 másodperccel beállította minden idők legjobb eredményét, amelyre eddig csak a brazil Nicholas Santos volt képes, még 2018. október 6-án a budapesti világkupa-viadalon.

Hirdetés
A Petrov-fivéreknek ma is bőven volt oka az örömre. Gratulálunk!

Szebasztián közvetlenül a harmadik megnyert döntője után mosolyogva így nyilatkozott:

“Ó már! Az az egy század! De rendben, nem elégedetlenkedem, végül is világcsúcstartó vagyok én is, sikerült megdönteni az Európa-rekordot is, úgyhogy örülök. Azt terveztem, hogy így úszom le ezt, a rajt tényleg nagyon jól sikerült, utána meg csak bele kellett adnom mindent. Ősszel már elég sokat versenyeztem, és ez segített, hogy érezzem a ritmust. Az is igaz persze, hogy a fáradtság is megtalált, bár egyelőre csak a parton, mert amint bent vagyok a vízben, azt érzem, képes vagyok bármire.”

A győriek kiválósága ezúttal is kijelentette, nem érzi magát sztárnak: “A három arany nagyon szép, de nem vagyok az a típus, aki győzelmi táncba kezd. Örülök a győzelmeknek, örülök ennek a csúcsnak, de szeretném folytatni a felkészülést, hogy még jobb legyek a decemberi világbajnokságon.”

Szabó már a harmadik aranyát nyerte a tatár fővárosban: szerdán 100 méter pillangón, csütörtökön pedig 50 méter gyorson diadalmaskodott. Rajta kívül Milák Kristóf jóvoltából 200 méter pillangón még egy ezüstérme van a magyar küldöttségnek.

Szebasztiánnak karrierje során a mostani immár a 4. Eb-címe, amelyek közül hármat ezen a héten Kazanyban szerzett.

Eredmények:

férfi 50 m pillangó, Európa-bajnok:
    ———————————–
1. SZABÓ SZEBASZTIÁN 21.75 mp – világcsúcs
2. Matteo Rivolta (Olaszország) 22.14
3. Thomas Ceccon (Olaszország) 22.24

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Európa-bajnokság | #Győr | #Győri Úszó SE | #úszás |
likeold
a fb oldalunkat