Súlyos rákbetegség után debütált a válogatottban a magyar focista

Pécskai István Fotó: mlsz.hu
2023.09.11. 13:40

Elképesztően nehéz időszak után jutott el a magyar válogatottságig Horváth Krisztofer, a Kecskemét focistája. A 21 esztendős középpályás a csehek elleni vasárnapi felkészülési találkozón (1-1) mutatkozott be meggypiros mezben. A 72. percben csereként állt be Callum Styles helyére, amivel valóra vált az álma: válogatott futballista lett.

Az élet olykor kegyetlen, s ezt korábban Horváth Krisztofer is megtapasztalta. 2015-ben, mindössze 13 éves korában derült ki, hogy nyirokmirigyrák támadta meg a szervezetét. Négy hónapon keresztül kapott orvosi kezelést. Ennek, illetve az élni akarásának köszönhetően sikerült leküzdenie a betegségét, s visszatérhetett a futballpályára.

Négy évvel azután, hogy a súlyos betegséggel diagnosztizálták, Olaszországba szerződött, előbb a SPAL, majd pedig egy esztendőre rá a Torino játékosa lett. Utóbbi klubnál nem számítottak rá, kölcsönadták őt, s január óta már a Kecskemét együttesét erősíti. Az elmúlt idényben bajnoki ezüstérmes, s a mostani szezonban szintén remekül teljesítő Kecskemétben Horváth Krisztofer is szárnyal. A focista felkeltette Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét, s az olasz mester bizalmat szavazott a tehetséges játékosnak.

„Amikor szóltak, hogy beállok, nagyon jó érzések voltak bennem. Pályára kerülni pedig felemelő érzés volt ennyi ember előtt, ilyen fantasztikus szurkolók előtt, ezekkel a csapattársakkal. Nagyon jó érzés volt” – fogalmazott Horváth Krisztofer.

A példája mindenkinek erőt adhat, aki hozzá hasonló problémával küzd az életében. A focista esete azt mutatja, hogy a legnehezebb helyzetekben sem szabad feladni.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #magyar válogatott |