Kézilabda - Jégkorong - Labdarúgás

Sportos „együttállás” Győr egén, avagy három rangadó 500 méteren belül

Ficsór Dávid
2021.09.24. 13:03

Nyár közepén szemtanúi lehettünk a Mars és a Vénusz együttállásának. Ez a ritka csillagászati esemény az asztrológia szerint fokozta az érzelmeket. Vasárnap egy olyan hármas „együttállás” hozhatja lázba a sportszerető győrieket, ami nemcsak az országban, de talán világszinten is ritkaságszámba megy. Egy ötszáz méteres körön belül rendeznek ugyanis első osztályú jégkorongmérkőzést, kézilabda Bajnokok Ligája összecsapást és egy komoly múlttal rendelkező labdarúgó meccset. A szerencsés együttállás ráadásul lehetőséget biztosít arra is, hogy az igazán fanatikusok, akár mindhárom találkozót megtekinthessék és szurkolhassanak a győri sikerekért.

Nagyon örülök annak, hogy ez a hétvége lényegében a sportról fog szólni Győrben!” – mondta a város sportért is felelős alpolgármestere.

Radnóti Ákos hozzátette, reméli, minél többen gondolják majd úgy, hogy a szép őszi időben kilátogatnak az összecsapásokra, hiszen remek kikapcsolódásnak ígérkeznek ezek a mérkőzések. „Szombaton a város egészét szeretnénk megmozgatni XVI. Arrabona Futófesztivál és Őszi Sport-és Egészségnapon, ezt követi a Gyirmót és a Honvéd NB I-es találkozója. Vasárnap pedig egy országosan is egyedülálló eseménysorozatnak lehetünk majd tanúi” – mondta a városvezető.

Audi ETO KC – CSZKA Moszkva

Vasárnap 16 órától a női kézilabda Bajnokok Ligájában szereplő Audi ETO KC kezdi a mérkőzések sorát. Ambros Martín tanítványai a Vipers és a Ljubljana elleni sikerek után az orosz CSZKA Moszkva csapatát fogadják az Audi Arénában. Dr. Bartha Csaba, az Audi ETO KC elnöke mondta el gondolatait a különleges „együttállással” kapcsolatban: „Nem hiába mondják Győrről, hogy sportos város, ha egy ilyen dolog összejöhet és az emberek vasárnapi programjába bekerülhet ez az egyedülálló mérkőzésdömping. A sportot szerető szurkolóknak ez hatalmas élmény lehet! Nagyon örülök annak, hogy a kézilabda, a futball, a kosárlabda, a vízilabda mellett még egy csapatsportág, a jégkorong is első osztályú lett a városban. Ha pedig vasárnap: nagyon szurkolok a hokisoknak és a futballistáknak is, és bízom benne, hogy mi is megálljuk a helyünket a Moszkva ellen!

Az Audi ETO KC a CSZKA Moszkvát fogadja (Fotó: Vig Norbert)

UNI Győr ETO HC – Fehérvári Titánok

Ha folyamatos lesz a játék és nem tarkítják játékmegszakítások az Audi ETO meccsét, egy öt perces sétával már talán már a kezdő sípszót is elérheti az, aki kíváncsi az UNI Győr ETO HC első hazai összecsapására. A Nemak Jégcsarnokban végre hazai pályán is bemutatkozik a város legújabb első osztályú csapata. Igaz pénteken Dunaújvárosban jégre lép Ladányi Balázs csapata, már nagyon készülnek a vasárnapi győri debütálásra. „Az elsődleges célkitűzésünk, hogy Győrnek egy olyan hokicsapata legyünk, akire mindenki joggal lehet büszke. Szeretnénk azt elérni, hogy az emberek várják a meccseinket és ne akarjanak kihagyni egy mérkőzést sem. Mi ehhez úgy járulhatunk hozzá, hogy minden összecsapáson akaratban a maximumot nyújtjuk, és szeretnénk azt is megmutatni, hogy a papíron esélyesebb gárdák ellen el tudjuk tüntetni a tudásbeli különbséget a jégen!” –mondta a vezetőedző. Kezdés: 17:30.

A győri hokisok első Erste Liga mérkőzésüket játsszák itthon (Fotó: O. Jakócs Péter)

WKW ETO FC Győr – Vasas FC

Első osztályú rangadónak is beillene a vasárnap utolsó mérkőzése, amit az ETO Parkban rendeznek. Az egykor szebb napokat látott ETO és a Vasas találkoznak a labdarúgó Merkantil Bank Ligában. A két klub összesen 124 első osztályú találkozót vívott egymással, az utolsót itt Győrben 2011-ben. Akkor 3:2-es hazai siker született, amivel vélhetően most is minden ETO szurkoló elégedett lenne. Az 1979-es bajnokságban 1:0-ás vendégvezetés után Hannich Péter egalizált. Az akkori egyenlítő gól szerzője most az ETO sportigazgatójaként tevékenykedik a zöld-fehérek sikeréért.

A WKW ETO FC-hez a Vasas érkezik (Fotó: Vig Norbert)

„Óriási hagyományokkal rendelkezik mind a két klub az NB I-ben. Sajnos most mindkét csapat az NBII-ben szerepel. Az köztudott, hogy a Vasas anyagi lehetőségei, játékoskerete, infrastruktúrája meghaladj a másodosztály színvonalát, de azt gondolom, hogy a hazai mérkőzéseinken bárki ellen győzelmi esélyekkel lépünk pályára és most is szeretnénk itthon tartani a három pontot!” –mondta a szakember, aki hozzátette, hogy nagyszerű azt megtapasztalni, hogy 500 méteren belül három ilyen színvonalú találkozót is rendeznek. „Remélem mindhárom mérkőzésen hazai győzelem születik!” –zárta a sportigazgató.