Sporteseményekben bővelkedik az idei győri nyár

Fodor László Fotó: O. Jakócs Péter
2024.06.09. 13:54

A jövő héten kezdődő labdarúgó-Európa-bajnokság és természetesen a július 26-án induló párizsi olimpiai játékok lesznek az idei nyár kiemelkedő eseményei. Városunk sem marad nívós sportrendezvények nélkül, hiszen több hazai és nemzetközi bajnokság helyszíne lesz Győr és környéke. Nálunk tartják az országos teqballbajnokság utolsó fordulóját, és jet-ski Európa-bajnoki futamot is rendeznek Győrzámolyon.

Bátran kijelenthetjük, hogy focilázban ég az ország, június 14-én elrajtol a németországi labdarúgó-Európa-bajnokság a magyar csapat részvételével. A győri önkormányzat ezúttal is gondolt a szurkolókra, a Rába-parti víziszínpadon felállított kivetítőn követhetik nyomon az Eb mérkőzéseit a drukkerek. A nyár alapvetően a foci-Eb és az olimpia jegyében telik, de azért bőven akad olyan rangos rendezvény városunkban, ami vonzó lehet a sport szerelmeseinek.

Június 15–16-án az Egyetemi Csarnokban rendezik a MOL Országos Teqball Bajnokság idei szezonjának utolsó fordulóját. Az egyben világbajnoki kvalifikációt nyújtó, háromállomásos bajnokság megszokott kategóriái mellett a tavalyi évhez hasonlóan az Országos Amatőr Teqball Kupa Sorozat is várja az érdeklődőket. A szervezők a legfiatalabbakra is gondoltak, idén egy megreformált junior kategóriában várnak minden szárnyát bontogató fiatalt, aki szívesen kipróbálná magát versenyhelyzetben. A profik mezőnyében a Rába ETO SE sportolói ezúttal is az esélyesek között szerepelnek.

Egy igazi kuriózumnak számító sportág, a jet-ski Európa-bajnoki futamát rendezik meg Győrzámolyon július 19. és 21. között. A kontinensbajnoki fordulóval párhuzamosan junior-világbajnoki futamot is láthat a közönség. Az esemény megnyitója július 19-én a Dunakapu téren lesz, melyet egy freestyle jet-ski bemutató követ a révfalusi hídnál.

Győr környékén több rangos sportesemény is lesz a nyár folyamán, június 15–16-án az ikrényi tónál utánpótlás Triatlon Fesztivált, június 23-án Pannonhalmán pedig az országúti kerékpárosok országos bajnokságát tartják.

Az ősz egy igazán látványos programmal indul, hiszen visszatér a száguldás városunkba, szeptember 6. és 8. között Győrben rendezik az Országos Rally Bajnokság futamát, ami a hazai ralisport legjobbjait vonultatja fel.

A nyár csúcseseménye a július 26-án kezdődő párizsi olimpiai játékok lesz, a kvóták kiosztása ugyan még nem zárult le, de kézilabdában, úszásban, kajak-kenuban szinte biztos, hogy győri sportolókért is szoríthatunk majd.

Kapcsolódó témák: #labdarúgás | #olimpia2024 |