Újrakezdés

Sok lesz a sérülés?

Fotó: Pixabay
MTI
2020.05.07. 09:33

Egy Bundesliga-tapasztalatokkal rendelkező erőnléti edző szerint sok sérülés várható a német labdarúgó-bajnokság újrakezdése után.

Christian Kolodziej, aki korábban a Borussia Dortmundnál, a VfB Stuttgartnál és az Eintracht Frankfurtnál is dolgozott, a Kickernek azt mondta, négy hét lenne az “optimális” felkészülési időszak ennyi kihagyás után. Ez még akkor is igaz, ha a játékosok egyénileg végeztek futóedzéseket.

 “Vajon lesznek sérülések? Attól tartok: igen. És a futballisták majd olyan intenzitással vetik bele magukat a játékba, ahogy megszoktuk? Nem, erre várni kell kicsit…” – mondta az erőnléti edző.

A Német Labdarúgó Liga (DFL) szerdán úgy döntött, május 15-én szeretné újraindítani a bajnoki küzdelmeket az élvonalban és a másodosztályban, miután a német állam zöld jelzést adott a folytatásra.

A német profi csapatok április közepe óta tréningeznek kis csoportokban, szigorú óvintézkedések mellett. Az élvonalból, amelynek küzdelmei március közepén szakadtak félbe a koronavírus-járvány miatt, még kilenc forduló van hátra.

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #labdarúgás |