Sok kilométer, jó hangulat a 2. Futókalandorok Majálison

Szerző: Udvardi Anita, Futókalandorok
2023.05.15. 12:24

A borongós idő ellenére 30 futó állt rajthoz a 2. Futókalandor Majálison május 13-án a pinnyédi játszótéren. A futónapot a győri Futókalandorok csapata szervezte azzal a céllal, hogy egy közös programot ajánljon futóknak és családjuknak.

A futást sokszor magányos sportnak titulálják, azonban a csapat szeretné bizonyítani, hogy ennek a sportnak hihetetlen közösségteremtő ereje van, hiszen a futók kortól, nemtől és teljesítménytől függetlenül mindenkit befogadnak a csapatba, és a közös szenvedélyből igaz barátságok tudnak születni.

A verseny indulóinak 30 percük volt egy 4,2 kilométeres kör teljesítésére, és ezt addig ismételték, amíg ki nem fulladtak. Az útvonal érintette a Püspökerdő legszebb részeit, a résztvevők változatos terepen, gyönyörű környezetben futhattak. A táv meghatározásánál figyelembe lett véve, hogy 1-1 kört akár kezdő futók is tudjanak teljesíteni, illetve aki maratont szeretne futni, annak ne kelljen számolgatni, hiszen 10 lefutott kört épp egy maratont adott ki!

Eközben a játszótéren a családtagok és a kilátogatók a közösségi asztalra készített házi finomságokat kóstolhatták meg, valamint az ebédre tervezett pörkölt előkészítésében vehettek részt. A gyerekek a játszótéren mókáztak, a nagy füves tér pedig a házi kedvenceknek szórakoztatására is tökéletes volt.

A futók jó hangulatban, beszélgetve indultak az újabb és újabb körökre, a pihenőidőkben pedig ízlés szerint sportitallal, illetve a „fun run” versenyszám indulói pálinkával frissítettek. A legkitartóbb futók délutánig köröztek, a „verseny” győztese, a Bősről érkező Képesi Attila lett, aki 18 kört teljesített, tehát 76 kilométer futás után állította le az óráját. Ha a statisztikát nézzük, 30 futó összesen 127 kört futott, amely 533 lefutott kilométert jelent!

Lőrinci György futónagykövet, a Futókalandorok vezetője és az esemény szervezője így értékelte az eseményt: „A Majális tervezésénél az volt a cél, hogy a futók és a nem futó családtagjaik együtt töltsenek egy szép napot, illetve, hogy egy közös programot biztosítsuk a kezdő és a tapasztaltabb futóknak, hiszen egy pályán futott az, aki 1 kört teljesített és az is, aki 10 kört. Ezen felül a jövő évi tervezéshez inspirációt adott egy futótársunk, aki gerincsérülése miatt most nem tud futni, viszont gyalogolva 8 kört teljesített óránkénti indulással, így jövőre ez is egy versenyszám lesz. Ezúton is köszönjük a Kisalföld Erdőgazdasági Zrt.-nek a területhasználat engedélyezését.

Egy biztos: jövő májusban újra Futókalandor Majális!

Kapcsolódó témák: #futás | #Futókalandorok | #Győr | #mozgás |